ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η ώρα της δικαιοσύνης για το Fimotro

Στα δικαστήρια η διαμάχη Παναγιωτόπουλου - Παπαγιάννη

Στα αστικά δικαστήρια μεταφέρεται σήμερα -εκτός απροόπτου - η αντιδικία που έχει ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA, Χρήστος Παναγιωτόπουλος με τον Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής της ηλεκτρονικής σελίδας «Fimotro» .

Στα δικαστήρια η διαμάχη Παναγιωτόπουλου - Παπαγιάννη

Για την υπόθεση είχε υποβάλει ο κ. Παναγιωτόπουλος και μήνυση καταγγέλλοντας ότι ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του δέχονται απειλές για τη ζωή τους.

Πρώτη φορά μάλιστα στην υπόθεση αυτή, λόγω της φύσεως της καταγγελλόμενης αξιόποινης πράξης, η Google ικανοποίησε αίτημα συνδρομής των ελληνικών αρχών και έδωσε στοιχεία για την ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους και την αποκάλυψη της ταυτότητας του παρόχου της ιστοσελίδας που φέρεται ότι παραβίαζε κατ΄ εξακολούθηση τον ποινικό νόμο.

Ο Γ. Παπαγιάννης είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμέλημα, το οποίο όμως, με βάση νόμο, δεν μπορούσε καν να δικαστεί, καθώς ενέπιπτε στην κατηγορία των αδικημάτων για τα οποία προβλέπεται υφ΄ όρον παύση της ποινικής δίωξης. Ωστόσο, εκκρεμεί κατηγορία σε βάρος τους σε τακτική ανάκριση που συνδέται με την υπόθεση αυτή.

Αφορμή για την προσφυγή στη δικαιοσύνη εκ μέρους του Χρ. Παναγιωτόπουλου στάθηκαν προσβλητικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπό του αναρτήσεις από τον επίμαχο διαδικτυακό τόπο για τις οποίες έχει προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια.

Μετά την κατάθεση της αγωγής του που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την προστασία της προσωπικότητάς του ο κ. Παναγιωτόπουλος άρχισε να δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο και στο e-mail του κινητού του σειρά απειλητικών μηνυμάτων, που στρέφονταν ευθέως κατά της σωματικής του ακεραιότητας και της ζωής των μελών της οικογένειάς του.

Ακολούθησε η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για απειλή με την οποία συνέδεε το περιεχόμενο των μηνυμάτων με τις αναρτήσεις στο Fimotro.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου μόλις έλαβε γνώση της συγκεκριμένης μήνυσης έδωσε παραγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών διευθύνσεων από τις οποίες εστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα . Επιπλέον, έδωσε εντολή να εντοπιστούν τα στοιχεία ταυτότητας και τα ηλεκτρονικά ίχνη του ιδιοκτήτη του ιστολογίου Fimotro και στη συνέχεια οι πάροχοι της σύνδεσης που χρησιμοποιήθηκαν.

Η «σκυτάλη» των ερευνών πέρασε στον προϊστάμενο της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και με τη συνδρομής της Google εστάλησαν τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.