ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες σε Λαμία-Λάρισα επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στα μπλόκα ο Αλέξης Τσίπρας

Να συντηρήσει το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων, μία μέρα μετά το θερμό επεισόδιο μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στα μπλόκα ο Αλέξης Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σήμερα σε δύο από τα μεγαλύτερα αγροτικά μπλόκα, σε μία συγκυρία που προεξοφλείται -από κυβερνητικούς κύκλους, τουλάχιστον- «το ξεφούσκωμα» των αγροτικών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στην αρχή το μπλόκο των αγροτών στη Λαμία και στη συνέχεια θα μεταβεί στο μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μπλόκο είναι ελεγχόμενο από το ΚΚΕ, ενώ μόλις πριν μερικές ημέρες, υπήρξε «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του αγροτοσυνδικαλιστή του Περισσού, Βαγγέλη Μπούτα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επένδυση στα κοινωνικά μέτωπα

Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφεται ξανά στα εν εξελίξει κοινωνικά μέτωπα, προκειμένου, όπως λένε υψηλόβαθμοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, «να μη φοβηθεί ο λαός από την στρατηγική έντασης της κυβέρνησης, αλλά να συνεχίσει να παλεύει για τα δικαιώματά του».
Εξάλλου, η πολιτική επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά μέτωπα απλώς ξεκινά από τους αγρότες. Και καταλήγει στην πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου, που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, προεξοφλούν ότι έρχονται νέα μέτρα, ενώ θεωρούν ως «αποκαλυπτική» όχι μόνο τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, αλλά και τα όσα παραδέχθηκε χθες ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, για αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού το 2014. Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει την κινητοποίηση για την πανεργατική απεργία της επόμενης εβδομάδας, καθώς στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως οι διαρροές του υπουργείου Εργασίας περί κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία δεν είναι απλώς «γκάφες» του Γιάννη Βρούτση, αλλά μύχιοι πόθοι του Μαξίμου...

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.