ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

Οριστική πτώση του Άσαντ διαβλέπει η Μόσχα

Συναντήθηκε ο Λαβρόφ με τον ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης

Ένα βήμα παραπέρα κάνει η ρωσική διπλωματία και σήμερα στο Μόναχο στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης Άχμεντ Μοάζ αλ Χατίμπ.

Μετά την λήξη της συνάντησης, ο ηγέτης του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού αφού χαρακτήρισε «πολύτιμη» την πρόσκληση από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφθεί τη Μόσχα, ο ίδιος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η Ρωσία έχει ένα ορισμένο όραμα ωστόσο καλωσορίζουμε τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να ελαφρυνθεί η κρίση και υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν».

Πάντως, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, δεν προβλέπεται να υπάρξει τετραμερής συνάντηση, με τη συμμετοχή του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του διεθνή μεσολαβητή για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι στο περιθώριο της συνόδου αυτής.

Επίσης, ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση σήμερα και με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί και όπως αναφέρει πηγή «οι συνομιλίες για τη Συρία εντείνονται και έχει προκληθεί η συμμετοχή των Ιρανών. Ας δούμε πώς τελειώνει όλο αυτό».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.