ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη δήλωση του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία

Βάρος στην ανανέωση, αλλά και την ενότητα, έδωσε στην πρώτη δήλωσή του ως νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: Να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία

Κάλεσε δε τους συντρόφους του να ξανασυναντήσουν όλοι μαζί την κοινωνία, και να προτείνουν προοδευτικές λύσεις στους νέους και μη προνομιούχους της εποχής.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής :

«Αγαπητοί συνάδελφοι, ευχαριστώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, που μας δίνουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Τα τελευταία χρόνια βιώνω ένα εσωτερικό δίλημμα. Εμείς οι νέοι που ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ, η δικιά μας γενιά, είναι ο ύστερος εκπρόσωπος μιας παρελθούσης κατάστασης ή το νέο που θα γεννήσει μια νέα αλλαγή;

Η σημερινή σας στήριξη σήμερα μου δίνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσω μαζί με άλλους συντρόφους έναν μαραθώνιο για να επιβεβαιώσουμε ότι η πραγματικότητα είναι η δεύτερη εκδοχή.

Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να υπηρετήσω τα μηνύματα που έστειλαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο συνέδριο και τα οποία είναι καθαρά: ηλικιακή ανανέωση, ανανέωση όμως και πολιτικής κουλτούρας και πολιτικής πρακτικής, ενότητα. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όμως. Με πραγματική ενότητα κι όχι επίπλαστη. Με την ενότητα της εσωτερικής δημοκρατίας, με την ενότητα της εσωτερικής δικαιοσύνης.

Και τέλος, σύντροφοι και συντρόφισσες, πρέπει να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία, πρέπει να περπατήσουμε να βρεθούμε πάλι με τους νέους μη προνομιούχους της εποχής μας. Σε αυτούς πρέπει να προσφέρουμε σήμερα προοδευτικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σε αυτούς που σε μεγάλο βαθμό είναι κομμάτι της νέας γενιάς, της γενιάς των πολλών εφοδίων και των λίγων ευκαιριών. Της γενιάς που βιώνει την ανεργία, της γενιάς που βιώνει τη μετανάστευση, της γενιάς που χάνει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή της.

Απέναντι σε αυτούς νοιώθω υπόλογος, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε ελπίδα, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε όραμα και θα το κάνουμε και με αυτούς. Με τα νιάτα θα ξανασηκώσουμε την πατρίδα όρθια.

Ευχαριστώ πολύ».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.