ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης

«Δεν βοηθούν στην υπέρβαση της κρίσης οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής ελίτ»

Χρειάζεται αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων σε προοδευτική κατεύθυνση, ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας και την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο.

 

«Δεν βοηθούν στην υπέρβαση της κρίσης οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής ελίτ»

«Οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ δεν βοηθούν στο να υπάρξει ψυχραιμία στην ευρωζώνη, δυστυχώς επιδεινώνουν το πρόβλημα», επισήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την ανησυχία για την τύχη των τραπεζικών καταθέσεων και στην Ελλάδα.

«Το θέμα των καταθέσεων το άνοιξε η ίδια η απόφαση που πήρε το Γιούρογκρουπ. Δυστυχώς πρέπει να κινηθούμε σε άλλο πλαίσιο αποφάσεων, δεν υπάρχει ο ιδεολογικός συσχετισμός των προοδευτικών δυνάμεων για να πάμε σε μια άλλη κατεύθυνση, όμως σε λίγο καιρό η βαθιά ύφεση και η μεγάλη ανεργία στις νότιες χώρες θα οδηγήσουν σε ένα συσχετισμό βιωμάτων», είπε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος σημείωσε: «Εμείς ως Ελλάδα, ως Ελληνισμός, πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το συσχετισμό βιωμάτων, να φτιάξουμε συμμαχίες με όλες τις χώρες του νότου, απέναντι σε μια πολιτική η οποία αντί να δίνει προοπτική στο εγχείρημα της Ευρώπης δημιουργεί περαιτέρω ζητήματα. Πιστεύω ότι τα βιώματα αυτά θα γεννήσουν ιδέες, το ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ και την ευρωπαϊκή κεντροαριστερά είναι οι ιδέες αυτές θα έχουν προοδευτικό πρόσημο και όχι ακροδεξιό, πρόσημο το οποίο παράγει μικρούς εθνικισμούς εντός της Ευρώπης».

Ενόψει της επίσκεψης της Τρόϊκας στην Αθήνα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι να υπάρχει μια δίκαιη κατανομή, η οποία δυστυχώς δεν έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα. «Πρέπει από την ύφεση και τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία οι φόροι να κατανεμηθούν δικαιότερα στους πολίτες, διότι δυστυχώς, σε άλλη περίπτωση, οδηγούμαστε σε ένα κοινωνικό αδιέξοδο», είπε.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μίλησε για την προσπάθεια ανασύνταξης και υπογράμμισε: «Καλώς ή κακώς οι πολίτες δεν μας ακούν όπως τα προηγούμενα χρόνια. Γι αυτό πρέπει να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά, διότι οι πολίτες μας παρατηρούν. Πρέπει να κάνουμε μεγάλες εσωτερικές αλλαγές για να είμαστε ένα κόμμα το οποίο δεν το χρειάζεται ο τόπος για να στηρίξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το χρειάζεται ο τόπος γιατί παράγει ένα προοδευτικό λόγο, έναν ρεαλιστικό λόγο».

Για το θέμα του ανασχηματισμού είπε ότι «πρέπει να συνδεθεί όχι με την αλλαγή προσώπων, αλλά με μια εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης . Με μια κυβέρνηση η οποία θα λειτουργεί στη βάση ενός μεταρρυθμιστικού πλαισίου και όχι μεταρρυθμιστικής δημοσκοπικής ατζέντας».

Ο Ν. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολιτική του είναι «βαθιά οπορτουνιστική» και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χτυπήσει την πόρτα του γείτονα της Χρυσής Αυγής, του κ. Καμμένου, για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι υπάρχει πλαν Β΄. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλαν Β΄. Υπάρχει πολιτική συγκεκριμένων συσχετισμών στην Ευρωζώνη που πρέπει να τους γνωρίζουμε για να τους διαχειριστούμε σωστά, προς όφελος του ελληνικού λαού».

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν τα τοπικά καθοδηγητικά όργανα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτές θα γίνουν μετά το Πάσχα και αναζητείται ημερομηνία εντός του Μαΐου.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.