ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι με ποσόστωση Ελλήνων και ξένων

Οδοντιατρικό... απαρτχάιντ σε σχολείο του Κολωνού

Ένα περιστατικό διακρίσεων με βάση την ιθαγένεια ήλθε στο φως στο 52ο Λύκειο Κολωνού, καθώς οι οδοντιατρικοί έλεγχοι στους μαθητές έγιναν με ποσόστωση Ελλήνων και μεταναστών.

Οδοντιατρικό... απαρτχάιντ σε σχολείο του Κολωνού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο προαύλιο του σχολείο αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση: «Στις 21 και 22 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο σχολείο μας οδοντιατρικός έλεγχος, στην A τάξη, σε 60 μαθητές (εξ αυτών υποχρεωτικά 50 Έλληνες), με σύμφωνη δήλωση γονέων, θα παραλάβουν οι εξετασθέντες τη βεβαίωση. Η εξέταση θα γίνεται ανά τρεις μαθητές, δεν θα διακοπούν τα μαθήματα τους».

« Μόνο το γεγονός ότι ζητάει τα 50 από τα 60 παιδιά να είναι Ελληνόπουλα είναι ρατσιστικό και εντελώς παράλογο. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι n πρώτη μέρα του ελέγχου συνέπιπτε με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων», δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων της 4ης Διαμερισματικής, Λουκάς Κωνσταντίνου. Όπως ανέφερε, η δικαιολογία της διεύθυνσης του σχολείου ήταν ότι η ποσόστωση Ελλήνων και ξένων ήταν απαίτηση των ελέγχων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για στατιστικούς λόγους.

«Πουθενά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας δεν αναφέρεται πρόγραμμα ελέγχων με ποσόστωση», μας λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, ανέφερε ο Λ. Κωνσταντίνου, «κι αυτό ενισχύει το επιχείρημά μας ότι πρόκειται για ρατσιστική απόφαση της διευθύντριας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.