ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θα επιχειρήσει να ανέβει για τρίτη φορά

Ορειβάτης ετών... 80 θα κατακτήσει το Έβερεστ

Ένας 80χρονος Ιάπωνας με καρδιολογικά προβλήματα ανακοίνωσε ότι θα επιχειρήσει για τρίτη φορά να κατακτήσει το Έβερεστ.

 

Ορειβάτης ετών... 80 θα κατακτήσει το Έβερεστ

Ο Γουιτσίρο Μιούρα θεωρεί ότι η ανάβαση αυτή θεωρεί ότι συνιστά «το υπέρτατο αντιγηραντικό φάρμακο».

Παρά τα καρδιολογικά προβλήματα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, ο Ιάπωνας ετοιμάζεται για την τρίτη του ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, στα 8.848 μέτρα, προκειμένου να ξανακερδίσει όχι μόνο την αυτοπεποίθησή του αλλά και το ρεκόρ του γηραιότερου ορειβάτη.

Ο 80χρονος θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Κατμαντού για να προετοιμαστεί για την περιπέτειά του που θα ξεκινήσει τον Μάιο.

Ο Μιούρα ανέβηκε στο Έβερεστ για πρώτη φορά το 2003, σε ηλικία 70 ετών. Επανέλαβε το κατόρθωμά του πέντε χρόνια αργότερα.

Ο Ιάπωνας δεν περίμενε να πάρει σύνταξη για να κάνει όλον τον κόσμο να μιλά για αυτόν. Ήταν γνωστός ήδη από το 1970, όταν κατέβηκε με σκι το Έβερεστ, από υψόμετρο 8.000 μέτρων. Η κατάβαση του μάλιστα αποτέλεσε το θέμα μιας ταινίας που βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Ο Μιούρα ανήκει σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας σπάνε ρεκόρ μακροβιότητας επιδιδόμενα σε ακραία —για την ηλικία τους— σπορ. Ο πατέρας του, ο Κέιζο, είχε κατεβεί το Λευκό Όρος με σκι όταν ήταν 99 ετών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.