ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία

Σαρκοζί στο Facebook: «Άδικη η δικαστική έρευνα σε βάρος μου»

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κατήγγειλε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook τον "άδικο και αβάσιμο", όπως τον χαρακτήρισε, δικαστικό έλεγχο σε βάρος του στο πλαίσιο της υπόθεσης Λιλιάν Μπετανκούρ όπου είναι ύποπτος για "κατάχρηση αδυναμίας" σε βάρος της δισεκατομμυριούχου.

Σαρκοζί στο  Facebook: «Άδικη η δικαστική έρευνα σε βάρος μου»

«Θα αφιερώσω όλη την ενεργητικότητά μου για να αποδείξω την ακεραιότητα και την εντιμότητά μου. Η αλήθεια στο τέλος θα θριαμβεύσει. Δεν αμφιβάλλω γι' αυτό", προσθέτει ο πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους στο δεύτερο, μετά τις χριστουγεννιάτικες ευχές του, μήνυμα που ανεβάζει στο Facebook έπειτα από την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου 2012.

«Θέλω να δηλώσω ότι σε καμιά στιγμή της δημόσιας ζωής μου δεν πρόδωσα τα καθήκοντα του αξιώματός μου», διαβεβαιώνει τέσσερις ημέρες μετά την έρευνα που διέταξε σε βάρος του δικαστής του Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, ο οποίος τον θεωρεί ύποπτο ότι καταχράσθηκε την αδύναμη θέση στην οποία βρισκόταν η κληρονόμος της εταιρείας καλλυντικών L' Oreal για να την κάνει να χρηματοδοτήσει την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του το 2007.

«Είναι αυτονόητο ότι δεν ζητώ καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση, παρά μόνο το δικαίωμα του κάθε πολίτη σε μια αμερόληπτη δικαιοσύνη», αναφέρει ακόμη ο πρώην πρόεδρος. «Επειδή έχω εμπιστοσύνη στο δικαστικό θεσμό, θα χρησιμοποιήσω τις δικονομικές οδούς που είναι διαθέσιμες σε κάθε πολίτη», πρόσθεσε.

Σχεδόν δύο Γάλλοι στους τρεις (63%) εκτιμούν πως η δικαστική έρευνα σε βάρος του Νικολά Σαρκοζί δεν θα τον εμποδίσει να επιστρέψει στην πολιτική, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες από την εφημερίδα «Λε Παριζιέν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.