ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το θέμα της Κύπρου

Σκληρή κριτική από Παπούλια στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση

«Μη ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική» χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μεγαλόνησο μετά την στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέροντας επίσης: «Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο». «Να περάσει το μήνυμα της 25ης Μαρτίου στο Βερολίνο...», τόνισε με νόημα για την επέτειο.

Σκληρή κριτική από Παπούλια στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση, στο Σύνταγμα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, του υπουργού Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα, είναι μια μέρα μνήμης και τιμής, τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά και μας έδωσαν ένα λεύτερο κράτος και αντιμετώπισαν μια οθωμανική αυτοκρατορία. Το παράδειγμά τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης και ευχήθηκε «αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο».

Κ. Παπούλιας: «Επιλεκτική η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο Κ. Παπούλιας χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ για την Κύπρο «μη ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική», τονίζοντας: «Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιλέγει τα θύματά της, όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει, γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους».

Β. Μεϊμαράκης: «Ημέρα μνήμης η σημερινή»

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, ημέρα περισυλλογής, σκέψης για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον. Δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι, κι αν χρειαστεί μπορούμε να ανταποκριθούμε με τον ίδιο πατριωτισμό, με το ίδιο σθένος. Η σκέψη μας είναι στην Κύπρο, στους Έλληνες ομογενείς παντού στον κόσμο. Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει, θα τα καταφέρει, θα ξανασταθεί όρθια, θα ξαναζήσει στιγμές δόξας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από την πλευρά του, και συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την άψογη παρέλαση.

Εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρισε το μήνυμα της σημερινής ημέρας ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «τα διδάγματα της ιστορίας αλλά και η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Ελληνισμός τώρα δείχνουν ότι και πάλι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα βγάλουμε πέρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνουμε ενωμένοι, θα κρατήσουμε την εθνική και την κοινωνική μας συνοχή και θα συνδυάσουμε την τόλμη με τη σύνεση, το υψηλό και δυνατό φρόνημα με τη φρόνηση».

Η εικόνα της παρέλασης

Στην στρατιωτική παρέλαση, έλαβαν μέρος ανάπηροι πολέμου, τμήμα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τμήμα Ευζώνων, πεζοφόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς, των Ειδικών Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας. Επίσης, συμμετείχαν τμήματα της Αστυνομίας, της Σχολής Αξιωματικών και της Σχολής Αστυφυλακών, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Λιμενοφυλάκων, τμήματος Υποβρυχίων Αποστολών, διασώστες ελικοπτέρων. Η παρέλαση έκλεισε με πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα μέτρα της αστυνομίας πριν και κατά της διάρκεια της παρέλασης ήταν δρακόντεια. Ωστόσο, επί της οδού Φιλελλήνων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα της οργάνωσης Σπίθα, ο οποίοι διαμαρτύρονταν για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.