ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διμέτωπο» σε δεξιά και ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε η Φ.Γεννηματά

«Άλλο η αυτοκριτική άλλο η ισοπέδωση»

Δεν φταίνε τα σύμβολα που δημιούργησαν το πρόβλημα αλλά το ότι δεν καταφέραμε να αντισταθούμε είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας κεντροαριστερής δύναμης η οποία θα έχει εναλλακτική πρόταση που θα αντιπροσωπεύει την κοινωνία.

«Άλλο η αυτοκριτική άλλο η ισοπέδωση»

«Δεν καταφέραμε να αντισταθούμε» είπε η ίδια τονίζοντας πως άλλο πράγμα η αυτοκριτική και άλλο η ισοπέδωση.

«Δεν είναι το όνομα και τα σύμβολα που δημιούργησαν προβλήματα, το πρόβλημα το είχαν τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν εξουσία» τόνισε.

Για την σημερινή κρίση που υφίσταται το σύνολο της κοινωνίας υποστήριξε ότι  «υποχρεωθήκαμε σε βίαιη προσαρμογή γιατί δεν μας δόθηκε ο χρόνος που ζητήσαμε».

«Έχουμε ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σοσιαλιστικό, πατριωτικό κόμμα ευθύνης.

«Είμαστε  'Έλληνες σοσιαλιστές και Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, εκεί ανήκουμε» συνέχισε για να τονίσει την έλλειψη κατάθεσης μιας εναλλακτικής πρότασης.

«Που πηγαίνει η κυβέρνηση, ποιες πολιτικές υλοποιεί;» αναρωτήθηκε και επισήμανε την ανάγκη μιας αριστερής πρότασης.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει απαντήσεις σήμερα...δεν αντέχει άλλα μέτρα η Ελλάδα...οι προϋποθέσεις ανάκαμψης έχουν παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο, χρειάζονται εξειδίκευση μέσα από το διάλογο με την κοινωνία» είπε και έθεσε τις εξής  προϋποθέσεις:

- αυτονόητη παρέμβαση σε κοινωνικό κράτος

- αυτονόητη οικονομική σταθεροποίηση και ανάπτυξη – νέο παραγωγικό μοντέλο

- απαιτούμενες αλλαγές σε σύνταγμα και εκλογικό νόμο

«Προτείνω στις 3 Σεπτέμβρη προγραμματική συνδιάσκεψη να παρουσιάσουμε τη νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη, τις αλλαγές στο κράτος και στην υπέρβαση των μνημονίων» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί κυβέρνηση να προχωρά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Χρειαζόμαστε εξασφάλιση κοινωνικών συμμαχιών» είπε και ζήτησε τη δημιουργία μετώπου απέναντι στη δεξιά και το νεοφιλελευθερισμό»

«Συγκυριακά συνεργαζόμαστε» τόνισε και συνέχισε τα περί δημιουργία μετώπου ενάντια στον λαϊκισμό και την δημαγωγία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Άφησε ωστόσο ανοιχτή την πόρτα, όπως η ίδια είπε, σε όσους δεν βρήκαν απαντήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο στόχαστρο της κ.Γεννηματά βρέθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και ο «νεοναζισμός» της Χρυσής Αυγής.

Η ίδια κατέληξε με το όραμα μια κεντροαριστεράς και όπως είπε το ΠΑΣΟΚ έχει απευθυνθεί σε κόμματα και στελέχη για συμμετοχή σε αυτή την πορεία, κυρίως όμως στον κόσμο που πρέπει να πιστέψει σε αυτό.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.