ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα Σαββατοκύριακα Απριλίου και Μαΐου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν»;

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 6 έως τις 28 Απριλίου και από τις 18 έως τις 26 Μαΐου, η Διαδραστική Έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου θα ασχολείται με τη ζωή στη Γη και σε άλλους πλανήτες, διοργανώνοντας μια νέα σειρά δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους με θέμα: «Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;».

«Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν»;

Ειδικότερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

* 13:30- 14:10- Επίδειξη πειραμάτων: «Η ζωή στη Γη και σε άλλους πλανήτες» (προτείνεται για παιδιά άνω των οκτώ ετών και ενήλικες).

Η επιστημονική ομάδα των πειραμάτων ψάχνει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα όπως: Τι είναι η ζωή; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι ζωντανό και τι όχι; Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν; Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Πώς αναζητούμε στοιχεία για εξωγήινους ζωντανούς οργανισμούς;

* 15:30- 16:30- Διαδραστικό εργαστήρι: «Παλαιοντολόγοι για άλλους πλανήτες» (προτείνεται για παιδιά από επτά έως δέκα ετών).

Τα παιδιά θα προσεγγίζουν την επιστήμη της παλαιοντολογίας και τη διαδικασία απολίθωσης των ζωντανών οργανισμών, ενώ στο τέλος θα κατασκευάσουν τα ίδια το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα.

* 17:30- 18:20- Διαδραστική αφήγηση: «Πώς φτάσαμε στον Δαρβίνο;»

(προτείνεται για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες).

Θα παρουσιάζεται η θεωρία της Εξέλιξης και τα σταδιακά βήματα εωσότου ο Δαρβίνος δημοσιεύσει το έργο του.

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν όμως να τις παρακολουθήσουν με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.