ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο

Κύπρος, τρόικα και ...οργάνωση στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ

Με τρία θέματα στην ατζέντα, συνεδριάζει για δεύτερη φορά σήμερα το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Κύπρος, τρόικα και ...οργάνωση στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ

Στο τραπέζι θα πέσουν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, τα θέματα προς συζήτηση με την τρόικα ενόψει της έλευσής της στην Αθήνα και η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στο θέμα της Κύπρου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημερώσει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις, μετά και από τη σχετική συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα θέσει και τους βασικούς άξονες της πολιτικής του κόμματος επί του θέματος. Αυτή βέβαια, σε μεγάλο βαθμό εστιάζεται στην ...επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεδομένου ότι στην Ιπποκράτους εκτιμούν πως τα δύο κόμματα πετούν «πυροτεχνήματα» στην προσπάθειά τους να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται, μετά την «απόδειξη» ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος για την Κύπρο, όπως και για την Ελλάδα, πέραν από την «υπεύθυνη στάση» της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Κατά τα λοιπά, δεν είναι λίγα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακόμα που παραδέχονται ότι το κόμμα δεν έχει βρει τον βηματισμό του, με αποτέλεσμα να μην έχει και καλή παρουσία στα πάνελ όπου συζητείται το κυπριακό ζήτημα.

Στο δεύτερο θέμα της ατζέντας, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν με την τρόικα στην επόμενη επίσκεψή της και για τα οποία θα συζητήσουν στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είναι το τι μέλλει γενέσθαι τελικά με τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και η επέκταση του «χαρατσιού» για τα ακίνητα για έναν επιπλέον χρόνο. Στο τραπέζι θα πέσουν ακόμα οι προτάσεις του κόμματος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την αντιμετώπιση της ανεργίας στην χώρα, θέματα που αποτελούν προτεραιότητες για την Ιπποκράτους, καθώς και η αποπληρωμή των χρεών σε εφορία, ασφαλιστικά Ταμεία κ.ο.κ.

Τέλος, στα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να μπουν τα απαραίτητα χρονοδιαγράμματα, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών του κόμματος, που αρχικά προσδιορίζονταν για το διάστημα κοντά στο Πάσχα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιμένει πως το καλύτερο είναι να έχουν ολοκληρωθεί πριν από αυτό. Ήδη από το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του κόμματος ανά την Ελλάδα, σε πολλές εκ των οποίων θα συμμετάσχει και ο ίδιος ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος. Στις υπόλοιπες, ήδη τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου χρεώνονται με περιφέρειες...

Εντωμεταξύ, για αύριο, Πέμπτη προγραμματίζεται συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του νέου Γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη με τους νεοεκλεγέντες γραμματείς Τομέων του κινήματος.

Ως εκκρεμότητες παραμένουν αφενός η ακριβής ημερομηνία της άφιξης των εκπροσώπων της τρόικα στην Ελλάδα, αλλά και η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πριν από αυτήν, αφετέρου η συζήτηση στην Βουλή για την Κύπρο, που αίφνης το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να γίνει.

Σε μεταγενέστερο χρόνο δε, μέλλουν να συζητηθούν τόσο η νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, στην οποία εμμένει το ΠΑΣΟΚ, όσο και τα χρονοδιαγράμματα αλλαγών στην κυβέρνηση…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.