ΕΛΛΑΔΑ

«Κόκκινο πανί» το σχέδιο «Αθηνά»

Ολοήμερος αποκλεισμός του υπουργείου Παιδείας

Σε ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και απαιτώντας την ανέγερση νέων εστιών προχωρούν με αποφάσεις τους σπουδαστικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, σήμερα Πέμπτη στις 12:00. Κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα από φοιτητές και φορείς.

Ολοήμερος αποκλεισμός του υπουργείου Παιδείας

Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι έντονες αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, παρά τις τελευταίες αλλαγές, οι οποίες, όπως λέγεται αφορούν α) τη μη συγχώνευση των ξένων φιλολογιών στα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, β) την αναβάθμιση του Προγράμματος Ψυχολογίας και γ) την διατήρηση ως αυτόνομων των Τμημάτων Εργοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ.

Αποφάσεις μέχρι τώρα έχουν πάρει οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Καστοριάς, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Κοζάνης, ΤΕΙ Λαμίας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας, ΣΔΟ ΤΕΙ Χαλκίδας, το Τμήμα Τοπογραφίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής του ΤΕΙ Αθήνας, το Τμήμα Πληροφορικής και το Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ και ΤΕΙ Πάτρας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας Γεωλογικό, Νοσηλευτική, Παιδαγωγικό και Τουρκικών Σπουδών.

Στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ολοήμερος αποκλεισμός στις 12:00 ολοήμερος αποκλεισμός του κτιρίου του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι από σπουδαστές σχολών και τμημάτων των ΤΕΙ, καθώς και φοιτητικών συλλόγων από σχολές της Αθήνας, έπειτα από το κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Αργότερα φοιτητές και καθηγητές της Φιλοσοφικής θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα όπου έχουν προγραμματίσει πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στο Μεσολόγγι ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Κατσούλης, συνεχίζει για τέταρτη ημέρα την απεργία πείνας, ενώ για έβδομη ημέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας και φοιτητές του τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος Μουδανιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση του τμήματός τους και τη μεταφορά του στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Στην Κρήτη έχει προγραμματιστεί παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο. Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πάτρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με πορείες διαμαρτυρίας ακόμα και μετά τις παρελάσεις του Καρναβαλιού, εντός του αποκριάτικου Σαββατοκύριακου. Συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας (Λαμία) οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, οι οποίοι αντιδρούν στην κατάργηση του πανεπιστημίου και τη διοικητική του συγχώνευση με το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Ο δήμος και φορείς της Λιβαδειάς αποφάσισαν αποκλεισμό της εισόδου της πόλης για να εκφράσουν την αντίδραση τους στην κατάργηση και απορρόφηση του τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνεχίζονται παράλληλα οι καταλήψεις και στη Σάμο από φοιτητές των τμημάτων Στατιστικής και Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.