ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο

Mάχη για τη ζωή του δίνει ο Τσάβες

Συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται στο Καράκας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαντούρο.

 

Mάχη για τη ζωή του δίνει ο Τσάβες

«Ο κομαντάντε είναι άρρωστος γιατί αφιέρωσε όλη του την ζωή σε αυτούς που δεν έχουν τίποτε. Δίνει μάχη για την υγεία, για την ζωή του και εμείς τον συντροφεύουμε», δήλωσε ο Μαντούρο.

«Ξέρετε γιατί παραμέλησε την υγεία του; Διότι αφιερώθηκε ολοκληρωτικά, ψυχή και σώμα ξεχνώντας τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό του στο σκοπό του: να δώσει στο λαό μια πατρίδα, να δώσει, σε αυτούς που δεν έχουν δουλειά, ζωή, κατοικία, υγεία, τροφή, μόρφωση. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια», υπογράμμισε ο Μαντούρο μιλώντας στη κρατική τηλεόραση.

Ο Τσάβες έχει υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις από τον Ιούνιο του 2011. Από τον Δεκέμβριο νοσηλευόταν στην Κούβα, αλλά επέστρεψε αιφνιδιαστικά στην Βενεζουέλα πριν από δέκα ημέρες.

Η κυβέρνηση του Καράκας εξέφρασε την ανησυχία της την περασμένη εβδομάδα για την πραγματική κατάσταση της υγείας του Τσάβες, χαρακτηρίζοντας αρνητική εξέλιξη την αναπνευστική ανεπάρκεια που εμφάνισε ο 58χρονος Τσάβες.

Πάντως η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως ο Τσάβες διατηρεί τον έλεγχο και πως επικοινωνεί γραπτώς με τους συνεργάτες του από το νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.