ΚΟΣΜΟΣ

Λόγω του περιορισμού στην πρόσβαση ξένων δημοσιογράφων

Αναβολή στη δίκη της νεοναζί Μπεάτε Τσέπε

Αναβλήθηκε η έναρξη της δίκης των νεοναζί στη Γερμανία έπειτα και από τη διένεξη που προέκυψε σχετικά με την πρόσβαση σ' αυτή ξένων δημοσιογράφων

Αναβολή στη δίκη της νεοναζί Μπεάτε Τσέπε

Η Μπεάτε Τσέπε, η οποία  έγινε γνωστή για τη συμμετοχή της σε μια από τις μεγαλύτερες ενώσεις νεοναζιστών στη Γερμανία, τη NSU, φέρεται ως υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τη δολοφονία οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας αστυνομικού κατά το χρονικό διάστημα 2000-2007.

Η δίκη της, μαζί της και δύο συνεργοί της,  ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει αύριο στις 17 Απριλίου. Ωστόσο δικαστήριο του Μονάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει ως τις 6 Μαΐου την έναρξη της δίκης αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί καλύτερη πρόσβαση στα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Το δικαστήριο του Μονάχου κράτησε 50 θέσεις για τους δημοσιογράφους όλων των μέσων ενημέρωσης τις οποίες διέθεσε με βάση τη σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις, αλλά δεν δόθηκε καμιά σε Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι καθυστέρησαν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις, παρά το γεγονός ότι 8 από τα 10 θύματα ήταν Τούρκοι ή πρόσωπα τουρκικής καταγωγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια τουρκική εφημερίδα να καταθέσει προσφυγή, την οποία αποδέχθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη.

«Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. . . είναι απαραίτητη μια νέα διαδικασία διαπίστευσης», αναφέρει το δικαστήριο του Μονάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας πως η διαδικασία αυτή δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από τις 17 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.