ΚΟΣΜΟΣ

Προσφέρουν στους Τούρκους δημοσιογράφους τις θέσεις τους οι Γερμανοί διαπιστευμένοι

Εκτός τελικά οι ξένοι δημοσιογράφοι από τη δίκη των νεοναζί

Τελικά τα τουρκικά και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν διαπιστεύσεις για τη δίκη των νεοναζί που κατηγορούνται για το φόνο επτά Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας αστυνομικού στη Γερμανία. Ωστόσο Γερμανοί δημοσιογράφοι προσφέρουν τις διαπιστεύσεις τους στους Τούρκους συναδέλφους τους.

Εκτός τελικά οι ξένοι δημοσιογράφοι από τη δίκη των νεοναζί

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν εξασφάλισαν διαπιστεύσεις για τη δίκη της Μπεάτε Τσέπε και των τεσσάρων συγκατηγορούμενών της αφού οι άδειες εισόδου στο δικαστήριο χορηγήθηκαν με σειρά προτεραιότητας σε όσους δημοσιογράφους είχαν κάνει πρώτοι αιτήσεις.

Παρά τις έντονες επικρίσεις που διατυπώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, οι δικαστές εμμένουν στην απόφασή τους να δοθούν οι θέσεις για τα μέσα ενημέρωσης στους 50 δημοσιογράφους, οι περισσότεροι είναι Γερμανοί, που πρόλαβαν να κάνουν πρώτοι αίτηση.

Η ένωση κοινοβουλευτικών συντακτών της Βαυαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ραδιοφωνικός σταθμός Arabella και οι εφημερίδες Augsburger Allgemeine, Main-Post και Nordbayerischer Kurier, συμφώνησαν να παραχωρήσουν τις τρεις από τις τέσσερις θέσεις τους σε Τούρκους δημοσιογράφους. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό θα δουλέψει μόνο εάν οι δημοσιογράφοι από τα υπόλοιπα μέσα, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν έξω από το δικαστήριο την 17η Απριλίου ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να μπουν μέσα, επιτρέψουν στους τρεις Τούρκους συναδέλφους τους να προσπεράσουν την ουρά και να περάσουν πρώτοι.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αρνηθεί να παρέμβει στην υπόθεση, επικαλούμενη την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Μια τουρκική εφημερίδα όμως, η Σαμπάχ, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμό της από την κάλυψη της δίκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.