ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με έκθεση

Στα 2,8 δισ. ευρώ η συμβολή της βιομηχανίας φαρμάκου στο ΑΕΠ

Κατά 2,8 δισ. ευρώ επιδρά η δραστηριότητα της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, η οποία αναφερόμενη στην Τριμηνιαία Έκθεση του ΙΟΒΕ για την Ελληνική Οικονομία, υπολογίζει τον δυναμισμό και τις προοπτικές της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Στα 2,8 δισ. ευρώ η συμβολή της βιομηχανίας φαρμάκου στο ΑΕΠ

Σύμφωνα με την έκθεση, για κάθε 1.000 ευρώ που δαπανώνται για την αγορά φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα, το ΑΕΠ της χώρας ενισχύεται κατά 3.420 ευρώ, ενώ η συνολική επίδραση της λειτουργίας των παραγωγικών φαρμακοβιομηχανιών στην απασχόληση εκτιμάται σε 53.100 θέσεις εργασίας.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας, ο κλάδος παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα συμβάλλει κατά 9,6% στο σύνολο του μεταποιητικού τομέα για το 2010, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, μετά τη Σλοβενία (12,7%) και τη Δανία (10,4%).

Η μελέτη επισημαίνει ότι μια σειρά παραγόντων επιδρούν αρνητικά στην εύρυθμη λειτουργία του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας και στις προοπτικές ανάπτυξής του, με κυριότερη την έλλειψη ρευστότητας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.