ΚΟΣΜΟΣ

Έχουν εξαχθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης

Πενήντα τόνοι μοσχαρίσιο κρέας αναμείχθηκαν με άλογο

Η ολλανδική υγειονομική υπηρεσία NVWA ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περίπου 50.000 τόνους μοσχαρίσιου κρέατος, που έχουν προωθηθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης από την εταιρεία χονδρικής Willy Selten, διότι το προϊόν ενδέχεται να έχει αναμιχθεί με κρέας αλόγου.

Πενήντα τόνοι μοσχαρίσιο κρέας αναμείχθηκαν με άλογο

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της  NVWA: «Η προέλευση του κρέατος αυτού δεν έχει διευκρινιστεί και οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι είναι ασφαλές. Πρόσθεσε όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το προϊόν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Η υπηρεσία έχει ήδη ενημερώσει 130 ολλανδικές εταιρείες που αγόρασαν το κρέας ότι  έχουν στη διάθεσή τους δύο εβδομάδες για να προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους εμπορικούς εταίρους τους, να τους ενημερώσουν και κατόπιν να ανακοινώσουν στην NVWA τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Περίπου 370 καταστήματα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία) αγόρασαν τέτοιο κρέας από τους χονδρέμπορους και έχουν ήδη ενημερωθεί από τις αρχές των χωρών τους.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ολλανδίας είχαν ερευνήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο τις εγκαταστάσεις της Willy Selten στην πόλη Ος.

Η εταιρεία αυτή φέρεται ότι αναμίγνυε αλογίσιο κρέας που προερχόταν από την Ολλανδία και την Ιρλανδία με μοσχαρίσιο και το πουλούσε ως «καθαρό» μοσχαρίσιο.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει τότε ότι η εταιρεία θεωρείται ύποπτη για απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πηγή ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.