ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο

Κομισιόν: Ελπίδες για άρση επιτήρησης στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Κομισιόν θα προτείνει την ερχόμενη Τετάρτη την έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία δημοσιονομικής επιτήρησης, αφήνοντας στην κυβέρνηση Λέτα μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας στην οικονομική πολιτική.

Κομισιόν: Ελπίδες για άρση επιτήρησης στην Ιταλία

Η Ιταλία περιμένει την επίσημη έξοδο από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος , την ερχόμενη Τετάρτη, και ετοιμάζει σχέδια οικονομικής ανάκαμψης.

Την ερχόμενη Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την έξοδο της Ιταλίας από την διαδικασία επιτήρησης για υπερβολικό έλλειμμα, γράφει ο ιταλικός τύπος. Άμεση συνέπεια, σύμφωνα με τους σχολιαστές, το ότι η κυβέρνηση Λέτα θα μπορέσει να επενδύσει μέχρι 12 δισεκατομμύρια ευρώ για την οικονομική ανάκαμψη και για νέες θέσεις εργασίας.

Ο Ιταλός υπουργός εργασίας Ενρίκο Τζοβανίνι ετοιμάζει το αναλυτικό σχέδιο δράσης, που πρόκειται να παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα. Κεντροδεξιά και Κεντροαριστερά, όμως, ξανάρχισαν να συγκρούονται: ο γραμματέας των «Δημοκρατικών» Γκουλιέλμο Επιφάνι επιμένει ότι η απόλυτη προτεραιότητα, είναι να δοθεί δουλειά στους νέους.

«Η κατάργηση, όμως, του φόρου πρώτης κατοικίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση και πρέπει να μειωθούν παράλληλα οι υπερβολικά υψηλοί φόροι για τους επιχειρηματίες», λέει ο Ρενάτο Μπρουνέτα, εκπρόσωπος της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς στη βουλή της Ρώμης.

Παράλληλα στον Τάραντα της νότιας Ιταλίας κινδυνεύει να κλείσει το χαλυβουργείο Ilva, αφήνοντας στον δρόμο συνολικά τριάντα χιλιάδες εργαζομένους. Το εργοστάσιο συνεχίζει να ρυπαίνει, η περιβαλλοντική εξυγίανση δεν μπόρεσε να επιτευχθεί, οι εισαγγελείς προχώρησαν στην κατάσχεση καταθέσεων της εταιρίας ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ και το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε. Οι πολιτικοί ψάχνουν επειγόντως λύση, για να αποφευχθεί ο θάνατος της ιταλικής χαλυβουργίας.

Πηγή Deutsch Welle

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.