ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τον Ραγκούση και τον Κρίτωνα…

«Μύλος» πάλι το ΠΑΣΟΚ

«Άνω κάτω» έχει γίνει το ΠΑΣΟΚ, μετά τις αιχμές του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και την παραίτηση από το ΠΑΣΟΚ του Κρίτωνα Αρσένη.

«Μύλος» πάλι το ΠΑΣΟΚ

Συνέχεια στον καβγά που είχαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Γιάννη Ραγκούση στην προκαταρκτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, Παναγιώτης Ρήγας. Με τον πρώην υπουργό να υποστηρίζει ότι είναι ντροπή ο σημερινός ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης και τότε υπουργός Οικονομικών (σ.σ. Ευάγγελος Βενιζέλος) να λαμβάνει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, ενώ την ίδια ώρα είχε αναξιοποίητη στα χέρια του την λίστα Λαγκάρντ, ο κ.Ρήγας του καταλογίζει πολιτική εμπάθεια, χαρακτηρίζοντάς τον «υβριστή». «Ο καθένας πλέον έρχεται και τοποθετείται για τη λίστα Λαγκάρντ με βάση τις σκοπιμότητες, είναι φανερό ότι ο κ.Ραγκούσης θέλησε να αξιοποιήσει την παρουσία του για να κάνει πολιτικές αξιολογήσεις», λέει, προσθέτοντας σε οξύ ύφος ότι «ήταν ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου και εμφανίζεται ως το κοριτσάκι με τα σπίρτα, οργισμένος που δεν προχώρησαν στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ…». Του καταλογίζει λοιπόν θράσος, προκλητικότητα και μεθοδευμένες κινήσεις με στόχο να πλήξει τόσο το ΠΑΣΟΚ που τον ανέδειξε, όσο και τον σημερινό του πρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Νέες ‘φουρτούνες’ όμως πρόσθεσε στο πολύπαθο ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό του, παρακολουθώντας την κατακρύμνισή του στις δημοσκοπήσεις, η αιφνίδια χθες το πρωί παραίτηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να επιστρέφει σε αυτό την έδρα του. Προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου –όπως όλοι οι ευρωβουλευτές αποτελούν επιλογές των προέδρων των κομμάτων τους- δεν άργησε να βρεθεί στο στόχαστρο των «βενιζελικών». Αντίθετα, δέχθηκε πυρ ομαδών τις αμέσως επόμενες ώρες.

Και στους δύο επιτέθηκε με σφοδρότητα μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο Πάρις Κουκουλόπουλος. «Τη μια ο Ραγκούσης, την άλλη ο Κρίτων… τι τραβάμε Θεέ μου με όλους τους διορισμένους!!!», έγραψε με νόημα… Το ίδιο μέσο επέλεξε ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να αναγνωρίσει στον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή ‘ταλέντο’ ιδεολογικοποίησης του θράσους. Τον κάλεσε δε, να παραδώσει την έδρα του. Σε πολύ πιο οξείς τόνους, για «τζάμπα μαγκιές», μια και τα λεφτά είναι πάρα πολλά, μίλησε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα στέλεχος που «δεν το ήξερε ούτε η μάνα του», ή ακόμα ακόμα που ίσως διορίστηκε εξαιτίας της μάνας του, φωτογραφίζοντας την στενή σχέση που είχε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου με την Μαρία Αρσένη. Με αναφορές στην δική του επιστολή, ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, που υποστήριξε ότι «όταν κάποιος διορίζεται σε μία κομματική λίστα και θέλει να ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, δεν μπορεί να τα κρατάει και τα δύο». Υποστηρίζοντας λοιπόν ότι η θέση ανήκει στο κόμμα, σημείωσε ότι «όποιος επιθυμεί να μην έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ (…) θα πρέπει να αφήσει αυτή τη θέση και μετά να διατυπώσει τις όποιες άλλες αντιρρήσεις του και να συζητήσουμε για αυτές». Κατόπιν τούτων, αλλά και πολλών κατ’ ιδίαν κακεντρεχών σχολίων, ακόμα και ενός άτυπου τέτοιου του ίδιου του κόμματος με το οποίο ζητούσε πίσω την έδρα του, ο Κρίτων Αρσένης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να την επιστρέψει. «Όχι μόνο δεν θα παραιτηθώ, αλλά θα είμαι εδώ να παλεύω στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις παράλογες και αντιαναπτυξιακές πρακτικές», είπε, κάνοντας λόγο για χάσμα που τον χωρίζει από το ΠΑΣΟΚ. «Υπήρξε ριζική πολιτική απόκλιση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν καταγεγραμμένες δημόσιες απόψεις… δεν είμαι εγώ που άλλαξα, δεν είμαι εγώ που δεν άκουσα, είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό που δεν θυμίζει σε κάτι το παλιό ΠΑΣΟΚ», είπε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής. Όσο για «την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», η πληροφορία ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στην τελική ευθεία…

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.