ΕΛΛΑΔΑ

«Οι εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους», διαμηνύει η κυβέρνηση

Ναυάγιο στη συνάντηση Αρβανιτόπουλου-ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, που διήρκεσε περισσότερο από δυόμιση ώρες, δήλωσε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έδωσε καμία  ουσιαστική απάντηση στα αιτήματα των καθηγητών», οι οποίοι αύριο θα καθορίσουν τη στάση τους. Το Μαξίμου, πάντως,  διαμηνύει ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν στην ώρα τους.

Ναυάγιο στη συνάντηση Αρβανιτόπουλου-ΟΛΜΕ

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη και εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρεία τα όνειρα των μαθητών».

«Την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγούμε από την κρίση ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν και αυτοί πλάτη είναι ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολειά γι' αυτό αποφασίσαμε την αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου από το νέο εκπαιδευτικό έτος. Πιστεύω ότι οι συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Σημείο αιχμής είναι η αύξηση κατά δύο διδακτικές ώρες την εβδομάδα από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι καθηγητές όμως αντιδρούν και για το Προεδρικό Διάταγμα που αναφέρεται στις μεταθέσεις, στην αξιολόγηση αλλά και στο ενδεχόμενο συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων.

Οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι τα αιτήματα τους δεν ικανοποιήθηκαν, ενώ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστράτευσής τους, είπε ότι «αν η κυβέρνηση διαλέξει να μας ντύσει στο χακί, τουλάχιστον θα επιστρέψουμε στα σχολεία με το κεφάλι ψηλά».

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ήδη συμφωνήσει για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που προτείνουν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις, και συγκεκριμένα στις 14 και στις 15 Μαΐου.

Μετά την αποψινή συνάντηση, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο προκειμένου να καθορίσει τη στάση του με βάση τις απαντήσεις του υπουργού Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τα μέλη των παρατάξεων που προτείνουν απεργίες δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν ως προς τον τρόπο λήψης των αποφάσεων από τον κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση-πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Κι όλα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πάντως την κήρυξη κινητοποιήσεων θα προτείνει και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) στα πρωτοβάθμια σωματεία της.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.