ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έως την Παρασκευή στη Βουλή

Έτοιμο το αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο

Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ενός κόμματος, είναι ώριμο να υπερασπιστεί νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν μια νέα ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, δηλώνει ο  υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Έτοιμο το αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο

Σε συνέντευξή του σο ΑΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο, που επιβάλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δημόσια προκαλούν ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες, είναι κατά βάση έτοιμο και ως την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες, ο κ. Ρουπακιώτης δηλώνει πως με το να επιβάλουμε αυστηρές ποινές δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Στην ερώτηση εάν συνδέει το νομοσχέδιο με συμπεριφορές και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός δηλώνει χαρακτηριστικά: «είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο για να καταπολεμούμε αυτά τα φαινόμενα. Μην κάνουμε το λάθος και στοχοποιήσουμε και φέρουμε αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Είναι όντως η Χρυσή Αυγή αλλά δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, είναι οι Χρυσές Αυγές σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να δούμε πρώτα τις αιτίες που προκαλούν τα φαινόμενα της Χρυσής Αυγής. Όντως είναι το μεταναστευτικό. Εδώ οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και ιδιαίτερα η Αριστερά πρέπει να δει στην ουσία το πρόβλημα και όχι με έναν ρομαντισμό μόνο. Δεν αρκεί αυτό γιατί έτσι δεν προσφέρει τίποτα ούτε στους μετανάστες ούτε στη Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.