ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη

Αντεγκλήσεις για το «μαύρο χρήμα» στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Τη διαδρομή του μαύρου χρήματος  , που φέρεται να συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα  ξεκίνησε να περιγράφει στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου  ο εφοριακός υπάλληλος, Παναγιώτης Βλάχος.

 

Αντεγκλήσεις για το «μαύρο χρήμα» στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Ο μάρτυρας, που χρησιμοποιήθηκε ως σύμβουλος από τον ανακριτή  που διενήργησε τη δικαστική έρευνα  και όπως είπε στο δικαστήριο  υπέβαλε πόρισμα  για τα οικονομικά στοιχεία της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου και της κόρης του Αρετής, αλλά  «έχει συνολική άποψη» για όλη την δικογραφία.

Η αναφορά εκ μέρους του μάρτυρα ότι θέλει να ξεκινήσει την κατάθεσή τους από την ροή μαύρου χρήματος προκάλεσε ένταση και αντιδράσεις εκ μέρους της υπεράσπισης ,καθώς οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Βικυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ένσταση για τον μάρτυρα υποστηρίζοντας οτι εχει την ιδιότητα του πραγματογνωμόνα και όχι του ειδικού επιστήμονα και επομένως δεν μπορεί να καταθέσει. Με την ένσταση συντάχθηκαν και άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης οι οποίοι νωριτερα  αμφισβήτησαν επίσης την δυνατότητα του να καταθέσει για το σύνολο των στοιχείων ενώ ο πρόεδρος σχολιάζοντας την φράση του μάρτυρα. «Πορεία μαύρου χρήματος»  του είπε: «Κάνετε χαρακτηρισμούς για "μαύρο χρήμα", έχετε τέτοιο αποτέλεσμα;Γιατί εμείς το ψάχνουμε εδώ.Να μας τα πείτε χωρίς χρώματα»

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για την τύχη του αιτήματος της υπεράσπισης, ενώ οι εισαγγελείς ζήτησαν την απόρριψή του. Η δίκη θα συνεχιστεί την τετάρτη το πρωί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.