ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικοί εξοπλισμοί εν μέσω κρίσης

Η Ιταλία έχει λεφτά για 90 μαχητικά F-35

Οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί δεν γνωρίζουν κρίση. Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα προχωρήσει στη αγορά 90 μαχητικών αεροσκαφών F-35, νέας γενιάς.

Η Ιταλία έχει λεφτά για 90 μαχητικά F-35

«Αν επιθυμούμε την ειρήνη πρέπει να διαθέτουμε αμυντικά συστήματα που να μας επιτρέπουν να εξουδετερώνουμε κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από συρράξεις οι οποίες εξελίσσονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά είναι σε θέση να προκαλέσουν την εμπλοκή ολόκληρου του πλανήτη», δήλωσε στην εφημερίδα Il Messaggero ο Μάριο Μάουρο, υπερασπιζόμενος την απόφαση αγοράς των νέων όπλων την περίοδο που όλο και περισσότεροι Ιταλοί βυθίζονται στη φτώχεια.

«Η χώρα του είναι μια μεγάλη δύναμη, μέλος της G8, κάτι που την υποχρεώνει να αναλάβει τις ευθύνες της», πρόσθεσε ο υπουργός. Πριν από δύο εβδομάδες ο γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε ζητήσει δημοσίως από τα μέλη της συμμαχίας να «επενδύσουν» στην Άμυνα.

Το κόστος κάθε F-35 είναι 127 εκατ. δολάρια. Όπως σημειώνει η Messaggero, με τα χρήματα που θα δαπανηθούν μόνο για ένα F-35 θα μπορούσαν να φτιαχτούν 287 παιδικοί σταθμοί ή να αγορασθούν 21 τραίνα ικανά να συνδέουν μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας με τα προάστια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.