ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού

«Ρήξη» Σαμαρά – Βιομηχάνων

Η επιλογή Δασκαλόπουλου να «καπελώσει» την ομιλία Σαμαρά και όσα, αναπάντητα, είπε για το Μνημόνιο προκάλεσαν την έντονη δυσφορία του Πρωθυπουργού.

 

«Ρήξη» Σαμαρά – Βιομηχάνων

Είθισται ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Ανάπτυξης να κλείνουν τις τοποθετήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΒ. Τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε μέχρι πέρυσι. Διότι, η χθεσινή επιλογή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου να τοποθετηθεί επί 45 λεπτά μετά τη δεκάλεπτη ομιλία Σαμαρά και την εικοσάλεπτη τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη, προκάλεσε έκρηξη.

«Πρωτότυπο, για να μην πω πρωτοφανές» σχολίαζε μετά την αποχώρηση της πρωθυπουργικής ομάδας, στενός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την εθιμοτυπία που δεν τηρήθηκε. Βέβαια, πίσω από το πρωτόκολλο βρίσκεται και πολιτική ουσία.

Ο κ. Αντ. ΣαμαράςΒιο επεχείρησε χθες, για πρώτη φορά τόσο εμφατικά, να σηματοδοτήσει την πορεία της χώρας πέραν του Μνημονίου, αποκαλύπτοντας και τον τρόπο που ο ίδιος, η κυβέρνηση και το κόμμα του θα επιχειρήσουν να τοποθετηθούν στο «μεταμνημονιακό» πολιτικό σκηνικό. Παράλληλα, προανήγγειλε έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2014 και εκτίμησε ότι παρά την πολύ δύσκολη χρονιά που διανύουμε η Ελλάδα βρίσκεται στην κρίσιμη καμπή που θα την οδηγήσει σε αναπτυξιακή πορεία. Παρά τις δυσκολίες που και ο ίδιος αναγνώρισε, το μήνυμα αισιοδοξίας ήταν αυτό που κυριάρχησε στην τοποθέτηση Σαμαρά.

Και ύστερα ήρθαν (όχι οι μέλισσες αλλά) οι 45λεπτες αναφορές Δασκαλόπουλου, πολύ πιο γκρίζες από του Πρωθυπουργού, πολύ πιο επικριτικές για το μνημόνιο. Ο οποίος Δημήτρης Δασκαλόπουλος, το πρωί, είχε υποδεχθεί, θεσμικά μεν ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ιδιαίτερα θερμά, τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής, δίνοντάς του «πάσα» νομιμοποίησης ως εναλλακτικής πολιτικής δύναμης εξουσίας.

Ε, δεν ήθελαν και πολύ οι του Σαμαρά για να εκνευριστούν;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.