ΚΟΣΜΟΣ

Βγήκε και από το νοσοκομείο

Στην οικογένειά του το μωρό του ...κινέζικου σωλήνα

Στη φροντίδα της οικογένειάς του βρίσκεται πλέον το νεογέννητο που διασώθηκε αφού έμεινε για ώρες σφηνωμένο σε σωλήνα αποχέτευσης τουαλέτας μιας πολυκατοικίας στην Κίνα.

Στην οικογένειά του το μωρό του ...κινέζικου σωλήνα

«Ήρθαν να το πάρουν χθες», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Βου Σινχόνγκ, διευθυντής του νοσοκομείου, σχετικά με το μωρό, η τύχη του οποίου συγκίνησε δεκάδες χιλιάδες Κινέζους, καθώς και πάρα πολλούς ανθρώπους εκτός Κίνας. «Το παιδί βγήκε από το νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης, το πήρε η οικογένειά του», επιβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Θα ασχοληθούν μαζί του η μητέρα του, ο παππούς και η γιαγιά του και ο φερόμενος ως πατέρας του, διευκρίνισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σήμερα πολλοί χρήστες του Ίντερνετ υποστήριζαν πως είναι λυπηρό το γεγονός ότι η μητέρα είναι αυτή που αναλαμβάνει τώρα να φροντίσει το νεογέννητο, δεδομένης της συμπεριφοράς της αμέσως μετά τον τοκετό. Σύμφωνα με την αστυνομία, το περασμένο Σάββατο η γυναίκα, όταν αισθάνθηκε πόνους στην κοιλιά, έσπευσε στην τουαλέτα, όπου έφερε στον κόσμο το παιδί. Αυτό φέρεται ότι της ξέφυγε από τα χέρια και έπεσε στην τρύπα της λεκάνης. Η μητέρα φέρεται τότε ότι σήμανε συναγερμό και ζήτησε βοήθεια.

Όμως πολλοί Κινέζοι είναι αντιθέτως πεπεισμένοι ότι η μητέρα επιχείρησε να απαλλαγεί από το νεογέννητο πνίγοντάς το στην τουαλέτα. Η εγκατάλειψη μωρών δεν είναι κάτι σπάνιο στην Κίνα, όπου εφαρμόζεται συχνά με βάναυσο τρόπο η πολιτική του ενός παιδιού. Η μητέρα του μωρού, ηλικίας 22 ετών και ανύπαντρη, είχε κρύψει την εγκυμοσύνη της στους γείτονές της, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Τζινχούα, στην ανατολική επαρχία Ζετζιάνγκ, όπου συνέβη το γεγονός.

Η διάσωση πήρε δραματικές διαστάσεις και είχε παγκόσμια απήχηση μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο όπου βλέπει κανείς τους πυροσβέστες να πριονίζουν το σωλήνα της αποχέτευσης της «τούρκικης» τουαλέτας όπου βρισκόταν σφηνωμένο το βάρους 2,3 κιλών μωρό. Οι διασώστες χρειάσθηκαν στη συνέχεια σχεδόν μια ώρα για να κόψουν το τμήμα αυτού του διαμέτρου 10 εκατοστών σωλήνα και χρησιμοποίησαν πριόνια και λαβίδες για να βγάλουν απ' αυτό το νεογέννητο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Στην οικογένειά του το μωρό του …κινέζικου σωλήνα - Inside News! - Inside News! 30/05/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.