ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιέσεις σε ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο

Υπέρ του αντιρατσιστικού o Τσίπρας

Πολιτική πίεση κυρίως προς τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Παράλληλα, χθες, η Κουμουνδούρου ξεκαθάρισε ότι διάκειται θετικά στην πρόταση νόμου του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Υπέρ του αντιρατσιστικού  o Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου –παρά τις επιμέρους ενστάσεις που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ- έγινε χθες στο ανώτατο επίπεδο, αφού ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, επικύρωσε τη θετική στάση του κόμματός του προς την πρόταση νόμου του υπουργού Δικαιοσύνης. «Με τη Δημοκρατία δεν παίζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, που πέταξε το γάντι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ζητώντας τους να επιμείνουν στην κατάθεση του νομοσχεδίου, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πτώση της κυβέρνησης. «Ας επιλέξουν, λοιπόν, οι εταίροι της ΝΔ. Με τη δημοκρατία δεν παίζουμε. Θα υποχωρήσουν για άλλη μία φορά ταπεινωμένοι στις αξιώσεις του κ. Βορίδη και του κ. Μπαλτάκου ώστε να μείνουν πάση θυσία στην εξουσία, ή θα θέσουν θέμα; Η στατιστική λέει ότι θα κάνουν το πρώτο. Οψόμεθα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επένδυση» στο αντιρατσιστικό

Εξάλλου, η Κουμουνδούρου προτίθεται να συντηρήσει το μέτωπο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου –όχι μόνο για να καταδείξει την ενδοκυβερνητική εμπλοκή, αλλά και για ουσιαστικούς πολιτικούς λόγους. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στο τραπέζι των συζητήσεων στην αξιωματική αντιπολίτευση έπεσε ακόμη και το σενάριο να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά προς το παρόν η αξιωματική αντιπολίτευση θα περιμένει να εξελιχθεί το μπρα ντε φερ μεταξύ των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την συγκυβέρνηση Σαμαρά. Εκτός της συνέντευξης Τσίπρα, το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή του, άσκησε χθες νέα πίεση στους ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους να μην κάνουν πίσω. «Οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι καλούνται να αποδείξουν αν εννοούν όσα λέγουν τον τελευταίο καιρό για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας. Ταυτόχρονα όμως, στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) σύσκεψη θα αποτυπωθεί και ο βαθμός δορυφοριοποίησης του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προς την Ν.Δ.», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζουν ότι «δεν πρόκειται απλώς για ενδοκυβερνητική διαφωνία, αλλά για απόφαση που θα καταδείξει αν έχει μείνει έστω κάτι αριστερό και προοδευτικό μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ».

Σε κάθε περίπτωση, αναλόγως της έκβασης της σημερινής σύσκεψης των αρχηγών, στον ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσουν και θα αναπροσαρμόσουν τη στάση τους, με στόχο να κρατηθεί ανοιχτό το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.