ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοργισμένος ο Σόιμπλε

H Κομισιόν φρενάρει την ανάπτυξη

Για απαράδεκτη καθυστέρηση στην υλοποίηση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Γερμανός υπουργός Οικονμικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

H Κομισιόν φρενάρει την ανάπτυξη

Μιλώντας στο Europaforum του WDR στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε εξοργισμένος από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθυστερεί την διάθεση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον οποίο επέκρινε για το γεγονός ότι απέρριψε την πρόταση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τον συνδυασμό των αρμοδιοτήτων της Κομισιόν. «Στο τέλος δεν γίνεται τίποτα επειδή ο ένας μπλοκάρει τον άλλον», είπε παραπέμποντας στις διαφορετικές αρμοδιότητες των επιτρόπων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υποστήριξε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα οι πόροι για την επαγγελματική εξειδίκευση των νέων. Μάλιστα, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των 6 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, σύμφωνα με το Reuters, ζήτησε την άμεση αξιοποίησή τους, για την επαγγελματική εξειδίκευση των νέων, για παράδειγμα στην Ισπανία.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι αφού οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν επιδεικνύουν τη δέουσα ταχύτητα, και δεν είναι δυνατόν να καθηλώσουν τη νέα γενιά σε 10ετή αναμονή, η Γερμανία θα δραστηριοποιηθεί σε διμερές επίπεδο. Αναφερόμενος προφανώς, στο λεγόμενο το γερμανικό «δυαδικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης» που προτίθεται να εφαρμόσει το Βερολίνο στην Ισπανία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.