ΕΛΛΑΔΑ

Και απλήρωτοι και επιστρατευμένοι οι ναυτεργάτες

Ένταση και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» μεταξύ επιβατών και μελών των ναυτεργατικών σωματείων που διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στα πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας.

Ένταση και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά

Οι ναυτεργάτες, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από έξι μήνες, εμπόδισαν τον απόπλου του πλοίου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 14:00. Πολίτες, όμως, οι οποίοι είχαν φτάσει από τις 12:00 και είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο εκνευρισμένοι επιτέθηκαν λεκτικά κατά των εργαζομένων.

Σε εξέλιξη είναι διαπραγματεύσεις μεταξύ μελών της ΠΝΟ, αξιωματικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελεχών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, για την εκτόνωση της κατάστασης, την ώρα που δεκάδες επιβάτες αυτοκίνητα και φορτηγά περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ για τους απλήρωτους ναυτικούς | Matrix 24 05/06/2013

    […] ότι σήμερα υπήρξε ένταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς οι απλήρωτοι ναυτεργάτες εμπόδιζαν τον απόπλου […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.