ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια των πλοίων

Αποφασίζουν οι απλήρωτοι ναυτεργάτες

Μπορεί τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, να γίνονται κανονικά, ωστόσο τα ναυτεργατικά σωματεία θα συνεδριάσουν εκτάκτως σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΝΟ, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Να σημειωθεί ότι διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών.

Αποφασίζουν οι απλήρωτοι ναυτεργάτες

Οι ναυτεργάτες, οι οποίοι είναι επιστρατευμένοι από το Φεβρουάριο, παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από έξι μήνες και χθες εμπόδισαν τον απόπλου πλοίων που ανήκουν στις εταιρείες, οι οποίες δεν καταβάλουν τα δεδουλευμένα.

Όπως λένε από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των Ελλήνων ναυτικών.

Σε ανακοίνωσή της ζητεί την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για εφαρμογή του νόμου και της εργατικής νομοθεσίας για τους απλήρωτους ναυτικούς.

«Οι απειλές περί άσκησης ποινικών διώξεων θα πρέπει να στραφούν σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και όχι στους επί μήνες απλήρωτους ναυτικούς και στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους», αναφέρει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε απάντηση της «εντολής» πρωθυπουργού να γίνει ότι είναι δυνατόν για να φύγουν τα πλοία.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η "πρωτοφανή στάση της κρατικής εξουσίας και της εργοδοσίας", οι οποίοι όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «με απαράδεκτο, αδικαιολόγητο και εξοργιστικό τρόπο προσπαθούν να λυγίσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων οι οποίοι έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης και εξαθλίωσης οι ίδιοι και οικογένειές τους αφού δεν έχουν πληρωθεί πολλούς μήνες και δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ελάχιστες και βασικές βιοτικές τους ανάγκες».

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.