ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκικα πολεμικά σε 8 ελληνικά νησιά

Νέα πρόκληση από την Τουρκία

Δύο τουρκικά πλοία περιέπλευσαν οκτώ ελληνικά νησιά σε μια πολύ σοβαρή πρόκληση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε λιγότερο από μια βδομάδα. Οι προκλήσεις των Τούρκων έγιναν στο πλαίσιο της άσκησης "Θαλασσόλυκος", τον κίνδυνο για τις οποίες είχε επισημάνει σε δημοσίευμά του το Matrix24.gr.

Νέα πρόκληση από την Τουρκία

Συγκεκριμένα, η πυραυλάκατος «ZIPKIN» και η φρεγάτα «YILDIRIM» εισήλθαν και παραβίασαν τα εθνικά χωρικά ύδατα κινούμενα ανάμεσα σε Μύκονο, Νάξο, Σύρο, Κέα, Γυάρο, Αμοργό, Εύβοια και Άνδρο.

Για  δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα τουρκικά πλοία κάνουν άσκοπη περιπλάνηση στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συμμετέχοντας στην άσκηση  «Θαλασσόλυκος» η οποία διεξάγεται σε χωρικά ύδατα της Ρόδου.

Τα τουρκικά πλοία  ενώ θα έπρεπε να επιστρέψουν στη θέση τους στα Δαρδανέλια και να κινηθούν  σε ευθεία πορεία επέλεξαν να πλεύσουν για 12 περίπου ώρες ανάμεσα από οκτώ ελληνικά νησιά παραβιάζοντας τα εθνικά χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ "τα τουρκικά πλοία, «ZIPKIN» και «YILDIRIM»,  παραβίασαν τα χωρικά ύδατα προερχόμενα από το νότιο-ανατολικό Αιγαίο στις 09:40 και 13:15 αντίστοιχα ανατολικά της Αμοργού . Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου".

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Inside News! - Inside News! 03/06/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.