ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υπήρξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Απαράδεκτη η άρνηση του Ολοκαυτώματος

Ως απαράδεκτη χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, την άρνηση του Ολοκαυτώματος από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Απαράδεκτη η άρνηση του Ολοκαυτώματος

«Eίναι απαράδεκτο στην Ελλάδα, σε μία χώρα που έχει θρηνήσει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από τη θηριωδία του ναζισμού, σε μία χώρα όπου οι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν και αυτοί θύματα αυτής της θηριωδίας, να γίνονται δηλώσεις με τις οποίες αμφισβητείται η ιστορική αλήθεια του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο.

«Το Ολοκαύτωμα υπήρξε έγκλημα κατά του εβραϊσμού αλλά και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και με αυτή την έννοια πρέπει να είναι καταγεγραμμένο στις συνειδήσεις όλων. Ιδιαίτερα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει υποστεί στη μακρά ιστορική του πορεία πολλές γενοκτονίες και πολλούς διωγμούς, με πιο πρόσφατους τους διωγμούς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και βεβαίως τους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων του Πόντου. Καλό είναι λοιπόν, να λάβουμε ως Ελλάδα, αλλά και ως διεθνής έννομη τάξη, όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε η ιστορική μνήμη να αποκαθίσταται στις πραγματικές της διαστάσεις», επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.