ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομοιότητες με την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης

Τι είχε προτείνει για την ΕΡΤ ο Νίκος Αλιβιζάτος

Επάνω στην πρόταση του Νίκου Αλιβιζάτου και έξι άλλων ειδικών την οποία είχαν υποβάλλει στον τότε υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ στηρίχθηκε εν πολλοίς η κυβέρνηση.

Τι είχε προτείνει για την ΕΡΤ ο Νίκος Αλιβιζάτος

Στην αιτιολογική έκθεση, αλλά και στο σχέδιο νόμου ακολουθούν διαπιστώνεται ότι οι ομοιότητες με τη νέα ΝΕΡΙΤ είναι εμφανείς.

Η  ανεξάρτητη επιτροπή απαρτίζονταν από το Νίκο Αλιβιζάτο, τον Γιώργο Ιωάννου, τη Σταυρούλα Κτιστάκη, τον Αλέξανδρο Οικονόμου, την Μαρίνα Ρήγου, τον Γιάννη Τασόπουλο και Αθανάσιο Τσεβά.

Σημειώνεται, όσον αφορά στον κ.Μόσιαλο, ότι χθες εξέφρασε την αντίθεσή του στο κλείσιμο της ΕΡΤ αφού πρώτα ανάρτησε   στο twitter του ολόκληρη την πρόταση, θυμίζοντας ότι «τότε πολεμήθηκε από το κομματικό – συνδικαλιστικό κατεστημένο».

Σε δήλωσή του λίγο αργότερα, αφού διεφώνησε πλήρως με τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και ανέδειξε τις διαφορές της δικής του λύσης (αντικειμενικά κριτήρια ελάφρυνσης του πλεονάζοντος προσωπικού, διατήρηση της έννοιας της δημόσιας και όχι κομματικής και κρατικής τηλεόρασης κτλ) με τη σημερινή , επέμεινε στο συναινετικό του πρόσωπο.

το Σχέδιο νόμου:

Εδώ:

Αιτιολογική έκθεση στο σχέδιο νόμου:

Εδώ:

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.