ΚΟΣΜΟΣ

Από το Ανώτατο Δικαστήριο

ΗΠΑ:Δικαστική απόφαση σταθμός για το γάμο ομοφυλοφίλων

Σε μια ιστορική απόφαση αναφορικά με τους γάμους των ομοφυλοφίλων προχώρησε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Βάσει αυτής ο πολιτικός γάμος μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου θα εξασφαλίζει ισότιμα δικαιώματα σε ευεργετήματα από το ομοσπονδιακό κράτος.

ΗΠΑ:Δικαστική απόφαση σταθμός για το γάμο ομοφυλοφίλων

Διέταξε δε  τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ να αναθεωρήσει όλους τους σχετικούς ομοσπονδιακούς νόμους ώστε να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης αυτής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε σήμερα την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου λέγοντας: «Είμαστε ένας λαός που διακηρύσσουμε πως όλοι έχουν γεννηθεί ίσοι, και πως η αγάπη με την οποία δενόμαστε με τον άλλο είναι εξίσου ίση».

Ο Ομπάμα, ο οποίος ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν στο αεροσκάφος καθ΄οδόν προς την Αφρική, στην  στη γραπτή του δήλωση υπογραμμίζει πως η απόφαση αφορά τους πολιτικούς γάμους και ο τρόπος με τον οποίο ορίζει την έννοια του γάμου και τελεί τις γαμήλιες τελετές κάθε θρησκεία εναπόκειται στους δικούς της εκκλησιαστικούς θεσμούς.

«Ήταν μία διάκριση καθαγιασμένη διά νόμου. Μεταχειριζόταν την αγάπη, τα αγαπημένα ζευγάρια του ιδίου φύλου ως ξεχωριστές και κατώτερες κατηγορίες ανθρώπων. Το Ανώτατο Δικαστήριο διόρθωσε αυτό το σφάλμα και η χώρα μας είναι καλύτερη μετά από αυτό», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Ομπάμα.

Παράλληλα, οι προασπιστές της απαγόρευσης του γάμου των ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια, γνωστοί ως κίνημα ‘Πρόταση 8’, ανακοίνωσαν πως θα επιδιώξουν μία θωράκιση κι ενίσχυση της σχετικής απαγορευτικής νομοθεσίας έως ότου αρχίσει η επιβολή της νέας ετυμηγορίας σε πανεθνικό επίπεδο.

Η σχετική ανακοίνωση του Άντριου Πούγκνο, επικεφαλής της ProtectMarriage.com, ήλθε αμέσως μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που καταργεί την ‘Πρόταση 8’.

Στην ανακοίνωσή του αυτή, ο Πούγκνο δηλώνει πως η απόφαση του Ανωτάτου δικαστικού οργάνου της χώρας «δεν επιλύει άμεσα ζητήματα της δικαιοδοσίας» της προηγούμενης ετυμηγορίας χαμηλόβαθμου δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.