ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα προς Σημίτη και Παπανδρέου

Βενιζέλος: Με τον Σαμαρά διατηρούμε σχέση συναντίληψης

Σαν σχέση προσωπικής εμπιστοσύνης περιγράφει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τη συνεργασία με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει λόγω του τεράστιου βάρους που φέρνουν και οι δυο τους.

Βενιζέλος: Με τον Σαμαρά διατηρούμε σχέση συναντίληψης

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Ευάγγελος  Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα τονίζοντας: «Έχουμε πει κατ' επανάληψη πως δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα και λειτουργούν υφεσιακά και εχθρικά προς την απασχόληση δεν μπορεί να λάβει η Ελλάδα. Δεν τα αντέχει η οικονομία, η κοινωνία, το πολιτικό σύστημα».

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά ο ίδιος υπογραμμίζει πως: «Η προσωπική μας σχέση είναι σχέση συν αντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης, γιατί σηκ΄νουμε ένα τεράστιο βάρος. Ο καθένας φυσικά έχει τη διαδρομή και τη φυσιογνωμία του, αλλά νομίζω έχουμε την ικανότητα και οι δύο να αντιληφθούμε το μέγεθος της ιστορικής πρόκλησης και της εθνικής ευθύνης».

«Το θρίλερ με τη δόση είναι επικοινωνιακό και πολιτικό λάθος των θεσμικών μας εταίρων. Δεν πρέπει να συνεχίζεται αυτή η δημόσια συζήτηση και να δημιουργείται κάθε λίγο αυτό το επικοινωνιακό σκηνικό», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος αναφορικά με την έγκριση ή όχι της επόμενη δόσης.

Όπως λέει ο κ. Βενιζέλος «στην κυβέρνηση συμμετέχουν δύο κόμματα, αλλά δεν θα τη χαρακτήριζα απλώς δικομματική», όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω ΕΡΤ.

Ο ίδιος είπε πως η κυβερνητική σταθερότητα και άρα η στρατηγική σταθερότητα της χώρας είναι μείζονος σημασίας πολιτικό αγαθό για το ευρύτερο μέρος του εκλογικού σώματος.

«Καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β και ότι αν οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές αυτή τη στιγμή οδηγούμαστε σε αδιέξοδο», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κάνοντας άνοιγμα προς Σημίτη και Παπανδρέου λέει: «Κάθε φορά που έχω τη δυνατότητα, απευθύνω ειλικρινή πολιτικά αλλά και προσωπική πρόσκληση σε όλα τα στελέχη της παράταξης που θεωρούν ότι ανήκουν ακόμα σε αυτήν, που εκφράζονται μέσα από τον αξιακό οπλισμό της παράταξης, να ενταχθούν σε αυτή τη συλλογική μας προσπάθεια.»

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.