ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Γραμματέας της ΝΔ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Σαμαράς: «Ανοίγουμε το δρόμο για μια νέα γενιά στελεχών»

Νέο Γραμματέα της ΝΔ, ανακήρυξε ομόφωνα και χωρίς ψηφοφορία η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, τον  Ανδρέα Παπαμιμίκο. Νωρίτερα στο βήμα είχε ανέβει ο πρωθυπουργός.

Σαμαράς: «Ανοίγουμε το δρόμο για μια νέα γενιά στελεχών»

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε: «Στόχος μας να δημιουργήσουμε μία νέα κομματική δομή, έναν νέο πολιτικό οργανισμό που θα προσελκύσει νέους πολίτες αλλά και να εμπνεύσει εκείνους που αποστασιοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Στόχος μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, μιλώντας από το βήμα της συνεδρίασης του νέου πολιτικού συμβουλίου, ξεκίνησε ευχαριστώντας τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος όπως είπε τώρα πρόκειται να αναλάβει ένα εξίσου σημαντικό ρόλο στην Ευρωβουλή, αφού σε λίγο καιρό, όπως είπε, η Ελλάδα θα έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι προσπάθεια της ΝΔ είναι να «συσπειρώνουμε τα μέλη μας αλλά και δυνάμεις που δεν ήταν μαζί μας. Ήδη συσπειρώνονται μαζί μας και άλλες δυνάμεις.»

«Ανοίγουμε το δρόμο για μια νέα γενιά στελεχών» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως είναι η πρώτη παράταξη που εμπιστεύτηκε τη νεολαία της.

«Δεν μπορείς να κυβερνήσεις μιας χώρα αν δεν δίνεις τη μάχη των ιδεών και αν δεν έχεις ανοιχτό μέτωπο κατά του λαϊκισμού και κατά της ακρότητας.» είπε προφανώς αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.

«Πριν από δύο χρόνια δεν τολμούσε κανείς να ζητήσει καν να σπάσει το άσυλο της παρανομίας μέσα στα πανεπιστήμια. Πρίν δύο χρόνια κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για λαθρομετανάστες, σήμερα έχουμε σταματήσει την είσοδό τους, καθαρίζουμε τις γειτονιές. Σήμερα το αίσθημα ασφάλειας κερδίζει έδαφος. Πριν δύο χρόνια κανείς δεν τολμούσε να σπάσει τα κάστρα των βολεμένων και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Εμεις τολμήσαμε και χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα. Η μάχη των ιδεών έχει συγκεκριμένο αντίπαλο. Πρέπει να ξέρεις ποιός είναι ο εχθρός. Σήμερα η ανάγκη είναι να φέρουμε παραγωγικές επενδύσεις. Αντίπαλοι είναι εκείνοι που λένε όχι στις επενδύσεις. Στόχος μας είναι να φέρουμε θέσεις εργασίας, αντίπαλοί μας είναι εκείνοι που αντιτίθενται και κλείνουν εργοστάσια. Πρωταρχικοί ανάγκη είναι η ασφάλεια αντίπαλοι είναι εκείνοι που ενισχούουν τους κουκουλοφόρους, εκείνους που καίνει την πόλη. Κάποιοι αναρωτιούνται: μπορεί ν ΝΔ να δώσει και να κερδίσει όταν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζουν πολλά από το παρελθόν αλλά μας ενώνει μία μεγάλη δέσμευση, να βγάλουμε την χώρα από την κρίση» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική σε όσους έκαναν κάποιες βιαστικές και άστοχες δηλώσεις ενώ υπογράμμισε πως προέχει να σωθεί η χώρα γι' αυτό και συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναφέρθηκε καθόλου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αναφέρθηκε ωστόσο στον μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο και τη συνάντησή τους ενώ καταφέρθηκε κατά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι «είναι νεοναζί όσοι βρίζουν αυτό το παιδί για το χρώμα του δέρματος του.»

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για «συναντίληψη και προσωπική εμπιστοσύνη» με τον Αντώνη Σαμαρά, αντίθετα ο Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι «η δημοσιονομική κρίση οφείλεται στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πολιτική έκφραση της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80».

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, για τα αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, είναι τα παρακάτω:

nd-apotelesmata

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.