ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας

Την Τετάρτη το νέο ραντεβού των εκπαιδευτικών

Η ΟΛΜΕ έχει προαναγγείλει έναν «θερμό» Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολικού έτους.

Την Τετάρτη το νέο ραντεβού των εκπαιδευτικών

Για το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00 ανανέωσαν το ραντεβού τους οι εκπαιδευτικοί, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών κινητοποιήσεων.

Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί όλες τις ομοσπονδίες των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε κινητοποίηση να συναντηθούν στα γραφεία της προκειμένου να «οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική των κυβέρνησης - τρόικας».

Η ΟΛΜΕ εξάλλου έχει προαναγγείλει έναν «θερμό» Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολικού έτους.

με σκοπό «να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη», η ΟΛΜΕ καλεί τις, με σκοπό να συνεχίσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και να δημιουργήσουν σε κάθε περιοχή «κέντρα αγώνα».

Σημειώνεται ότι από σήμερα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια.

Οι περισσότερες οργανικές θέσεις, 388, χάθηκαν με την κατάργηση της ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 355 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.

Στις προθέσεις των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ωστόσο, είναι το 60% με ειδικότητες υγείας να απορροφηθούν σε αυτόν τον τομέα. Εκτιμάται ότι από το μέτρο αυτό θα ευεργετηθούν περίπου 1.000 καθηγητές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.