ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρος και στους κοινόχρηστους(;)

Έρχονται τα εκκαθαριστικά για την πληρωμή του ΦΑΠ

Ξεκινά σήμερα η αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, ενώ το φθινόπωρο θα αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά σημείωμα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2013.

Έρχονται τα εκκαθαριστικά  για την πληρωμή του ΦΑΠ

Η αποπληρωμή τους θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Από τους ανωτέρω φόρους το οικονομικό επιτελείο αναμένει έσοδα της τάξης των 600 εκατ. ευρώ (300 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2011 και άλλα τόσα από τον ΦΑΠ του 2012).

Όσον αφορά στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013 έχει προγραμματιστεί να αποσταλεί το Σεπτέμβριο και θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Στο μεταξύ η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει την αποστολή των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2013 που είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012.

Σημειώνεται ότι το ΕΕΤΑ θα καταβληθεί μετά από έντονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε 5 δόσεις (η τρόικα ζητούσε 4).

Πάντως ήδη οι φορολογούμενοι εντοπίζουν λάθη στις τιμές ζώνης και στην παλαιότητα. Αν και δηλώθηκαν από τους υπόχρεους τα σωστά στοιχεία αυτά για κάποιο λόγο δεν έχουν περάσει στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Φόρος και στους κοινόχρηστους(;)

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους διαχειριστές πολυκατοικιών η επιβολή του ειδικού έκτακτου τέλους ακινήτων και στους κοινόχρηστους χώρους. Προφανώς πρόκειται για λάθος δεδομένου ότι οι κοινόχρηστοι χώροι απαλλάσσονται από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Ωστόσο, οι διαχειριστές των πολυκατοικιών αναγκάζονται να μεταβούν στους Δήμους για να διορθωθεί το λάθος, εν συνεχεία να μεταβούν στην εφορία για να καταλήξουν σε κάποιο κατάστημα της ΔΕΗ για να αποδείξουν ότι οι κοινόχρηστοι χώροι δεν φορολογούνται.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.