ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα και αύριο

Απεργία στα Ταμεία

Με προβλήματα λειτουργούν σήμερα και αύριο τα ασφαλιστικά ταμεία και οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία αντιδρώντας στην ένταξη σε διαθεσιμότητα 600 ατόμων από το υπουργείο Εργασίας.

Απεργία στα Ταμεία

Σε ανακοινωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι, μετά τις αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις οποίες με ιδιαίτερη ευκολία αποδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί. «Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι  600 διαθεσιμότητες - απολύσεις που αποφασίστηκαν για το Υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν, θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από την στιγμή που είναι επίσημα καταγεγραμμένες  2.500 κενές θέσεις, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι».

Να σημειωθεί ότι αυτές οι ελλείψεις είναι – σε μεγάλο βαθμό – υπεύθυνες για την σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή των συντάξεων, έως και 4 χρόνια.

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), ενώ αύριο η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το υπουργείο Διοικητικής  Μεταρρύθμισης στις 10.30 πμ.

Δεν αποκλείουν  μάλιστα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την ερχόμενη εβδομάδα.  

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Νέα απεργία στο Δημόσιο | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 02/08/2013

    […] Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στην Αττική, στην οποία συμμετέχει τελικά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Δεύτερη ημέρα απεργίας και για τους εργαζόμενους στα α…. […]

  2. Pingback: Η λίστα με όλους τους υπαλλήλους που «βγαίνουν» σε διαθεσιμότητα | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 01/08/2013

    […] το υπουργείο Εργασίας δόθηκε λίστα με 600 άτομα, που σήμερα εργάζονται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.