ΕΛΛΑΔΑ

Από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια

Δείτε τις λίστες με τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τις λίστες από τις οποίες θα προκύψουν οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια.

Δείτε τις λίστες με τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται αναλυτικά το πλεονάζον προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά κλάδο, ειδικότητα ή κατηγορία και οι αντίστοιχες κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη δεύτερη υπουργική απόφαση αναφέρεται ο αριθμός θέσεων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας κυβέρνησης που υποχρεωτικά θα μεταταχθούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανά περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κλάδο ή ειδικότητα. Παράλληλα, τα ίδια ισχύουν (πάλι ανά περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης) και για το διοικητικό προσωπικό και τις οργανικές θέσεις.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες συναφείς με τις θέσεις που προβλέπονται σε κάθε παράγραφο 1 ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Υπουργικής Απόφασης και σε κατηγορίες με τις θέσεις κάθε παραγράφου 2 ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ίδιας Υπουργικής Απόφασης, καλούνται από την Τετάρτη 14/8 ως και τις 23/8 να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις.

Οι αιτήσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό ηλεκτρονική σελίδα http://teachers.exams.minedu.gov.gr του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Για την Υπουργική Απόφαση «Αριθμός πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού Δ.Ε. και κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού Π.Ε.» πατήστε εδώ.

Για την Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε. και σε Διοικητικές θέσεις φορέων του Υ.ΠΑΙ.Θ» πατήστε εδώ.

 

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το υπουργείο με τη προσφίλη τακτική του κάνει το παράλογο λογικό αφού οι υποχρεωτικές μετατάξεις είναι για οποιονδήποτε επιθυμεί, εκτός αν θέλει να «σύρει» κι άλλους εκπαιδευτικούς που έχουν οργανική αλλά μειώνεται το ωράριό τους με τα νέα Α.Π. σε αυτή την περιπέτεια. Επίσης η μοριοδότηση γίνεται με κριτήρια που δεν αγγίζουν εκείνους που μπήκαν απ’ το παράθυρο αφού είναι ψηφοφόροι του 1ου κόμματος (τα «δικά μας παιδιά» ζεί και βασιλεύει εν μέσω κρίσης (η ισχύς εν τη ενώση αλλά αυτοί βγάλανε την τωρινή κυβέρνηση). Μοναδική απάντηση ενημέρωση της κοινής γνώμης, κοινός αγώνας, και επειδή η κυβέρνηση αποτελείται από άτομα απειλή να βγούν επιτέλους στη φόρα με σκάνδαλα για κυβερνόντες βουλευτές που διόρισαν «δικά τους παιδιά».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.