ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες ώρες για οδήγηση

Δείτε τον χάρτη με τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου

Ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου χρήσιμο είναι να δείτε τον χάρτη με τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε τον χάρτη με τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου

xartissos

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των μετακινήσεων. Γιαυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε, πού και πότε πρέπει να προσέχουμε ακόμη περισσότερο, όταν καθόμαστε στο τιμόνι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, θρηνήσαμε πέρυσι 976 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, ενώ καταγράφηκαν 1.443 σοβαροί τραυματισμοί και 13.675 ελαφρύτεροι.

Τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα σημειώθηκαν πέρυσι στο επαρχιακό δίκτυο με 366 νεκρούς, μέσα σε κατοικημένες περιοχές με 294 νεκρούς, ενώ 18 θύματα υπήρξαν στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και 15 στη Νέα Εγνατία.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι πιο επικίνδυνες ώρες είναι μεταξύ 12 τη νύχτα και 7 το πρωί (194 νεκροί το 2012) και μεταξύ 5 το απόγευμα και 9 το βράδυ (184 θύματα).

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι αιτίες πρόκλησης των δυστυχημάτων στα δύο τρίτα (67%) των συμβάντων. Στις διευκρινισμένες υποθέσεις, η πιο συνηθισμένη αιτία θανατηφόρου δυστυχήματος είναι η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα με 9% και 79 θανάτους. Ακολουθούν η υπερβολική ταχύτητα με 8% και 73 νεκρούς, η παραβίαση προτεραιότητας με 57 θύματα και η απόσπαση προσοχής με 55 νεκρούς.

ΠΗΓΗ: Autoreport.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.