ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στις 26 Αυγούστου η επανεκκίνηση

Διακοπή της δίκης Άκη λόγω... διακοπών

Ραντεβού για το πρωί της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2013 έδωσαν όλοι οι παράγοντες της δίκης για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

Διακοπή της δίκης Άκη λόγω... διακοπών

Ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας Χρήστος Κατσιάνης την περασμένη Παρασκευή έληξε το πρώτο μέρος των συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια του οποίων η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο μπήκε στην τελική της ευθεία.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις μπορεί ο πρώην Υπουργός να δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να απολογηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος,αλλά βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να δεχθεί ανηλεές σφυροκόπημα από τους συγκατηγορουμενους και πάλαι ποτέ συνεργάτες τους. Το κυρίαρχο στοιχείο είναι η έκκληση βασικών κατηγορουμένων προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο να μιλήσει και πει την αλήθεια, αφήνοντας κατά μέρος τα περί αναγκαιότητας εξέτασης των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ. Εκείνος όμως επί του παρόντος έχει επιλέξει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του... Ο ένας μετά τον άλλον έριχναν τα βέλη τους στον Τσοχατζόπουλο.

Από τον εξάδελφο του Νίκο Ζήγρα - έφτασε στο σημείο να του πει δημόσια ποτέ θα μιλήσεις όταν βάλεις τα παντελόνια και βγάλεις τα φουστάνι; - τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη και τη λογίστρια του Φρόσω Λαμπροπούλου,η οποία στην τελευταία συνεδρίαση εξερράγη κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου .... Θυμίζοντας του ότι τον κάλυψε και βρέθηκε στη φυλακή αυτό και του ζήτησε να μιλήσει...Η μόνη μέχρι τώρα που κράτησε άλλη γραμμή ήταν η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου,η οποία παρά το στενό μαρκάρισμα ου δέχθηκε από τους εισαγγελείς ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει κατήγορος του πατέρα της. Ωστόσο, οι υπόλοιποι επιμένουν στη γραμμή «Άκη, μίλα...». Μια ανάγκη που φαίνεται γι αυτούς να γίνεται επιτακτική όσο πλησιάζουμε στη ώρα της κρίσης του δικαστηρίου.

Υπό το βάρος αυτών των δεδομένων και προφανώς με οριακές τις σχέσεις των κατηγορουμένων ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τρεις εβδομάδες να αποφασίσει αν με την απολογία του θα δώσει τη λύση στο σταυρόλεξο με τις μίζες, ή αν θα αφήσει στους συγκατηγορούμενούς του το ρόλο να συμπληρώνουν τα τετράγωνα του σταυρόλεξου αυτού με σαφείς ποινικές διαστάσεις.  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα ο πρώην Υπουργός ουσιαστικά δεν έχει απολογηθεί και αν αποφασίσει τελικά να το κάνει (;) θα πρέπει να είναι αποφασισμένος να απαντήσει και στις ερωτήσεις των δικαστών που κρατάνε την τύχη του στα χέρια τους. Η επανεκκίνηση της δίκης του είναι η μεγάλη ευκαιρία. Θα την αδράξει ή θα επιλέξει τη σιωπή; Θα φανεί στην πρώτη συνεδρίαση στα τέλη του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.