ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Κωμωδία» η συνεργασία ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επισημαίνει πως αν διαφωνούν με τον Αλέξη Τσίπρα, «ας πάρουν το καπελάκι τους και ας φύγουν».

«Κωμωδία» η συνεργασία ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε για μια ακόμη φορά ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει καιροσκοπικό και τυχοδιωκτικό κόμμα, για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού», ξεκαθαρίζει με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σημειώνει δε χαρακτηριστικά: "Θα επρόκειτο για κωμωδία εάν δεν έπαιρνε τα χαρακτηριστικά τραγωδίας η οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας και μάλιστα κυβερνητικής με κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που τους δίνει επαίνους ο κ. Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ, που τη μια μέρα λένε «κατάργηση» μνημονίων, την άλλη «αναστολή» μνημονίων και την επόμενη «επαναδιαπράγματευση» δανειακών συμβάσεων. Με κόμματα που χρησιμοποιούν από «επαναστατικές φράσεις» της κακιάς συμφοράς, μέχρι συνεδριακές αποφάσεις τους που τους κάνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, με γοργή σοσιαλδημοκρατικοποίησή τους, της πολιτικής δηλαδή που έφερε τη χώρα έως την βαθιά κρίση..."

Αναφορικά με την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επεσήμανε πως εάν διαφωνούν με τον Αλέξη Τσίπρα, «ας πάρουν το καπελάκι τους και ας φύγουν».

Ερωτηθείς τέλος για το ποιες είναι οι σχέσεις του με την Αλέκα Παπαρήγα είπε: «Η Αλέκα Παπαρήγα είναι παρούσα, συμβάλλει στην καθημερινή δουλειά της Κεντρικής Επιτροπής, όπως σημαντικά συνέβαλε με απαράμιλλη αφοσίωση, πολύπλευρη ικανότητα και συνεισφορά τόσα χρόνια τώρα. Είναι παράδειγμα ήθους, αγωνιστικής και μαχητικής στάσης παρά τον βρώμικο πόλεμο που της γίνεται για πολλά χρόνια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.