ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Ξέσπασμα του ιού ΑΗ1Ν1 στο Περού

Ο ιός της γρίπης ΑΗ1Ν1 έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 44 ανθρώπων στο Περού , σε σύνολο 760 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, μετά τον θάνατο του πρώτου ασθενούς στις 13 Ιουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας της χώρας.

Ξέσπασμα του ιού ΑΗ1Ν1 στο Περού

Οι νεκροί από τον ιό ανέρχονταν προηγουμένως σε 34, σύμφωνα με απολογισμό που είχε δοθεί στην δημοσιότητα την Δευτέρα.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με μια επ' αόριστον απεργία σε πανεθνικό επίπεδο των γιατρών και των νοσηλευτών η οποία άρχισε στα μέσα Ιουλίου.

Από τους 44 θανάτους, οι 17 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Λίμα, η οποία αντιμετώπισε φέτος έναν ιδιαίτερα δριμύ χειμώνα με υγρασία, κατά τον οποίο παρουσιάστηκε το 49% από τα 760 κρούσματα του ιού.

Οι υγειονομικές αρχές του Περού διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα εποχικό ξέσπασμα του ιού αυτού, ο οποίος εμφανίστηκε το 2009, χρονιά κατά την οποία προκάλεσε έναν αριθμό ρεκόρ θανάτων –συνολικά 149– και αποκλείουν την περίπτωση να πρόκειται για μια επιδημία.

Σχεδόν το 80% των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από την νόσο αυτήν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου: διαβητικοί, υπερτασικοί, άνθρωποι που υποφέρουν από καρδιολογικά νοσήματα, άσθμα, κίρρωση ή είναι παχύσαρκοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.