ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασισμένη για κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ

Πιθανό να μην ανοίξουν τα σχολεία

Μετ' εμποδίων θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, η οποία υποτίθεται ότι ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου, αφού η ΟΛΜΕ δείχνει αποφασισμένη για απεργιακές κινητοποιήσεις. Και η ΟΙΕΛΕ (ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί) μπαίνει στο γαϊτανάκι των απεργιών. Κρίσιμες συνεδριάσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Πιθανό να μην ανοίξουν τα σχολεία

Με δηλώσεις του στην Καθημερινή, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, επιβεβαίωσε την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας στα σχολεία, τονίζοντας ότι οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων συνεννοούνται με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων για κοινό μέτωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Σχολείων) Μιχάλης Κουρουτός δηλώνει ότι θα επιδιωχθεί «συντονισμός με την ΟΛΜΕ».

Δύο είναι τα βασικά θέματα που αναδεικνύουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ. Το πρώτο είναι η «αποψίλωση του δημόσιου σχολείου», καθώς κάνουν λόγο για 16.000 - 17.000 λιγότερους καθηγητές φέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το δεύτερο είναι η αντίθεση στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση. «Αφενός το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο, με εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα από την Α’ Λυκείου. Αφετέρου, οι μαθητές ωθούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση και την κατάρτιση, όπου τομείς με ζήτηση (όπως τα επαγγέλματα Υγείας) παραδίδονται στον ιδιωτικό τομέα», τονίζει ο κ. Κοτσιφάκης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να διαμορφώσει εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που θα συνέλθουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τη συνέλευση των προέδρων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ.

«Η απόφαση του συνεδρίου μας είναι απεργία διαρκείας και συντονισμός αγώνα με άλλους φορείς. Καταρχήν της εκπαίδευσης, αλλά και άλλων κλάδων όπου πλήττονται τα κοινωνικά δικαιώματα, όπως η Υγεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την ερχόμενη εβδομάδα η ΟΛΜΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τα συνδικάτα αυτών των χώρων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η στάση που θα κρατήσουν οι γονείς και οι μαθητές», λέει ο κ. Κοτσιφάκης. «Δεν είμαστε ούτε σαδιστές, ούτε μαζοχιστές. Από την απεργία χάνουμε εισόδημα, απλώς η κατάσταση στην εκπαίδευση δεν πάει άλλο».

Σε κύκλο συνελεύσεων θα βρεθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, με βασικό αντικείμενο τον τρόπο απάντησης στα κυβερνητικά μέτρα. «Αντιδρούμε στην πρόταση για το νέο Λύκειο και στην υπαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο υπουργείο Εργασίας. Το βασικό ζητούμενο είναι η συμπόρευση με την ΟΛΜΕ», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Κουρουτός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.