ΕΛΛΑΔΑ

Προϋπόθεση ο μέσος όρος του 10

Τι περιλαμβάνει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την Παιδεία;

Σε συνεχείς εξετάσεις επικεντρώνει την προαγωγή των μαθητών στην επόμενη τάξη το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την Παιδεία θυμίζοντας λίγο-πολύ παλαιότερες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Τι περιλαμβάνει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την Παιδεία;

Συγκεκριμένα, προϋποθέτει μέσο όρο βαθμολογίας μαθημάτων «10» για τα Μαθηματικά και την Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία, Νέα Ελληνικά και Νεοελληνική Γραμματεία), ενώ τουλάχιστον 8 σε όλα τ’ άλλα μαθήματα.

Το ίδιο απαιτείται και για τους τελειόφοιτους της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις απολυτήριες εξετάσεις, όπου ο μέσος όρος ισχύει και για τα μαθήματα προσανατολισμού.

Εάν κάποιος μαθητής δεν αποσπάσει το μέσο όρο σε συγκεκριμένα μαθήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει γενικό μέσο όρο 10 τότε μένει μετεξεταστέος στα συγκεκριμένα μαθήματα.

«Σύνθεση ετερόκλητων προτάσεων» χωρίς επιστημονικά τεκμηριωμένο σχεδιασμό χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο η ΠΟΣΔΕΠ, επανακαταθέτοντας την πρότασή της για θεσμοθέτηση Εθνικού Απολυτηρίου.

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση παρείχε στην εφημερίδα Real News o υπουργός Παιδείας, μπροστά στις εξαγγελμένες απεργίες των εκπαιδευτικών κατά την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, διασφάλισε τις θέσεις των εκπαιδευτικών αποκλείοντάς τους από το δεύτερο κύμα κινητικότητας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.