ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλείται να καταβάλει 10.000 ευρώ

Καταδίκη Τρεμόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση του Π. Ψωμιάδη

Ο πρώην ευρωβουλευτής κατηγορεί τον Π. Ψωμιάδη για απόκρυψη ουσιωδών στοιχείων από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Καταδίκη Τρεμόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση του Π. Ψωμιάδη

Για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη καταδικάστηκε ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος καλείται να καταβάλει το ποσό των 10.000 ευρώ στον έκπτωτο περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Π. Ψωμιάδη, Γιάννη Καραγκούνη, τα παραπάνω προβλέπει η απόφαση 15104 του 2013 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Η σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει ότι ο Μ. Τρεμόπουλος, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «υποστήριξε εν γνώσει του ψευδώς, ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος και σε άλλες περιπτώσεις, όμως δεν διαπιστώθηκε δόλος, οπότε ουδείς έθεσε θέμα αργίας ή παύσης».

«Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Π. Ψωμιάδης είχε αμετάκλητα αθωωθεί, με απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο κ. Τρεμόπουλος καταδικάσθηκε και σε δημοσίευση περίληψης της εν λόγω απόφασης στην εφημερίδα.

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Τρεμόπουλος κατηγορεί τον κ. Ψωμιάδη για απόκρυψη ουσιωδών στοιχείων από την εκδίκαση της υπόθεσης, «με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων», τονίζοντας πως «μόνο ερήμην και χωρίς αντίπαλο μπορεί να κερδίσει ο πρώην τηλενομάρχης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το ποσό των 10.000 ευρώ επιδικάστηκε μετά από τρικ και εντολή στο δικηγόρο του να παραβεί τη συμφωνία και να εκδικάσει την αγωγή νωρίτερα από το αναμενόμενο και ενώ ο Μ. Τρεμόπουλος περίμενε ουσιώδη μάρτυρά του να έρθει αεροπορικώς από την ΑΘήνα».

Σημειώνεται δε, πως «είναι σαφές ότι η απόφαση αυτή θα ανατραπεί στο Εφετείο, για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι και τα ποτάμια έχουν υπερασπιστές, αλλά και ότι το καθεστώς Ψωμιάδη και οι απαράδεκτες πολιτικές του αποτελούν οριστικά παρελθόν για τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία».

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ στον πρώην ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων και περιφερειακό σύμβουλο Μιχάλη Τρεμόπουλο για σε βάρος του δηλώσεις που είχε κάνει ο έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο Μ. Τρεμόπουλος είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του Π. Ψωμιάδη, ζητώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητάς του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.