ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοβουλίες για την εκτόνωση του κλίματος

Σε επιφυλακή Ε.Ε. - ΟΗΕ για την Αίγυπτο

Η καθ' ύλην αρμόδια για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αιγυπτιακή κρίση. Ταυτόχρονα ο ΟΗΕ αποστέλλει στην Αίγυπτο τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος στην περιοχή.

Σε επιφυλακή Ε.Ε. - ΟΗΕ για την Αίγυπτο

Η επικεφαλής της Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως ζήτησε από τις κυβερνήσεις της ΕΕ να συζητήσουν για τα «κατάλληλα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν για την αιγυπτιακή κρίση. "Είμαι σε διαρκή επαφή με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και ζήτησα από τους εκπροσώπους των κρατών μελών να συζητήσουν και να συντονίσουν τα κατάλληλα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την ΕΕ σε απάντηση για την κατάσταση στην Αίγυπτο" αναφέρει χαρακτηριστικά. Δεν παραλείπει να δηλώσει σοκαρισμένη από τον απολογισμό των νεκρών στην χώρα, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην προσωρινή κυβέρνηση της χώρας, όπως και στην ευρύτερη πολιτική ηγεσία. Αξίζει να σημειωθεί πως το περασμένο χρονικό διάστημα η Άστον είχε έρθει σε επαφή με τον φυλακισμένο έκπτωτο πρόεδρο Μοχάμετ Μόρσι.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ που είναι αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν προγραμματίζει να επισκεφθεί την Αίγυπτο την ερχόμενη εβδομάδα για να ακούσει τις διάφορες απόψεις που υπάρχουν όσον αφορά την κρίση και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Τα Ηνωμένα έθνη διευκρινίζουν για το θέμα πως «Ακόμη επεξεργαζόμαστε το πρόγραμμα (της επίσκεψης). Ωστόσο εννοείται ότι ο κ. Φέλτμαν σκοπεύει να συναντηθεί με ένα φάσμα συνομιλητών εντός και εκτός της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.