ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στην κυβέρνηση,με ...«πράσινο» στίγμα

Το ΠΑΣΟΚ οργανώνεται...

Τα επόμενα βήματά του σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ, μετά τη δέσμευση Βενιζέλου για ύπαρξη της πολυπόθητης επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας της δικομματικής πλέον κυβέρνησης, ως τη ΔΕΘ, που εκτιμάται ότι θα «ρίξει τους τόνους» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ οργανώνεται...

Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με στελέχη του κόμματός του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε πλέον συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη συνέχεια, αγνοώντας τα περί θερινής ραστώνης, που δείχνουν να μην υπάρχουν φέτος. «Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δίνουμε το δικό μας στίγμα», είναι το νέο δόγμα του ΠΑΣΟΚ που πλέον θα σταματήσει να παρεμβαίνει με προτάσεις νόμου, ή ακόμα και ...επερωτήσεις στη Βουλή, όπως έκανε στην προηγούμενη τρικομματική κυβέρνηση, μέχρι τον Ιούνιο. Αντίθετα, τώρα θα προβαίνει –όπως διαφάνηκε άλλωστε από την κινητικότητα των στελεχών του μετά από δηλώσεις υπουργών, τις επισκέψεις κλιμακίων σε υπουργεία, ακόμα και τις συναντήσεις του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου με κορυφαίους υπουργούς την προηγούμενη εβδομάδα- σε συνεχείς παρεμβάσεις με θετικό χαρακτήρα.

Κομβικής σημασίας θέμα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και συνολικά το κόμμα, είναι η υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας, που φέρεται να «παίρνει πάνω του» το επόμενο διάστημα ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρώντας να μην περάσει στην κοινωνία η άποψη ότι πρόκειται απλά για μία μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αντίθετα να φανεί ότι στο τέλος θα λειτουργήσει επ’ ωφελία του πολίτη.

Για το ΠΑΣΟΚ ακόμα, τίθεται σαφώς θέμα εκλογικού νόμου, καθώς δεν είναι διατεθειμένο να επιτρέψει να συνεχίσει το πρώτο κόμμα σε μία εκλογική αναμέτρηση να παίρνει μπόνους 50 εδρών και το δεύτερο που το στηρίζει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας –εκτιμούν άλλωστε στην Χαριλάου Τρικούπη ότι η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων, έχει παρέλθει και δεν θα αναβιώσει για αρκετά χρόνια στο εξής- να μην παίρνει τίποτα. Και εδώ ωστόσο, δεν προτίθεται να καταθέσει δική του πρόταση νόμου. Αντίθετα, θα ασκήσει σαφείς πιέσεις στο παρασκήνιο, με σκοπό να την «κατεβάσει» συνολικά η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ οργανώνεται, προγραμματίζοντας για τον Σεπτέμβριο τη συγκρότηση «πρωινού καφέ» στο κόμμα, που θα συνεδριάζει ad hoc και με τη συμμετοχή όποιου κρίνεται αναγκαίο κάθε φορά, πέραν από τους «μόνιμους» που θα αποτελούνται από τον γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας Δημήτρη Καρύδη και πιθανότατα τον γενικό διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη.

Μετά την 20η Αυγούστου, δε, προγραμματίζεται να συνεδριάσει μετά από πολύ καιρό και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενώ μέσα στο φθινόπωρο τοποθετείται χρονικά στον σχεδιασμό του κόμματος η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.