ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ταμεία οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ταχυδρομήθηκε και ο ΦΑΠ του 2012

Μετά τον ΦΑΠ του 2011, περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν τον ΦΑΠ του 2012.

Ταχυδρομήθηκε και ο ΦΑΠ του 2012

Το υπουργείο Οικονομικών ταχυδρόμησε τα εκκαθαριστικά σημειώματα στου υπόχρεους, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν το φόρο σε επτά μηνιαίες δόσεις.

Σημειώνεται ότι ο ΦΑΠ του 2012  επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Από τον ανωτέρω φόρους το οικονομικό επιτελείο αναμένει έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013 έχει προγραμματιστεί να αποσταλεί τον Σεπτέμβριο και θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.Στο μεταξύ χθες η ΓΓΠΣ  ταχυδρόμησε την 5ης παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Σύμφωνα με  πληροφορίες περιλαμβάνει περίπου 500.000 χρεωστικά σημειώματα για την  καταβολή συνολικού φόρου εισοδήματος 200.000.000 ευρώ. Συνολικά, έχουν  αποσταλεί μέχρι στιγμής περίπου 3.100.000 εκκαθαριστικά φόρου   εισοδήματος, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά (περίπου 1.500.000) είναι χρεωστικά. Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το εάν έχει εκκαθαριστεί η φορολογικής δήλωσης τους , μέσω διαδικτύου, στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (το TaxisNet).

Στην επιλογή «υπηρεσίες προς του πολίτες» υπάρχει εφαρμογή (ενημέρωση για την εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης) στην οποία μπορεί ο φορολογούμενος να καταχωρήσει το ΑΦΜ του. Εάν έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση τότε στο σύστημα ενημερώνει το φορολογούμενο αν θα κληθεί να πληρώσει φόρο ή αν έχει επιστροφή φόρου, χωρίς να αναγράφονται τα ποσά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.